ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Δεν σου...αξίζει


Θα σου θυμίσουμε σύντροφε Λαλιώτη τι έλεγαν για εσένα λίγα χρόνια πρίν,το 2003 συγκεκριμένα.Θα σου θυμίσουμε επίσης πως αντέδρασες.
"Με αγωγή κατά της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» θα απαντήσει ο Κώστας Λαλιώτης στο πρόσφατο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το οποίο μεταξύ άλλων τον κατηγορούσε ότι έχει ταυτιστεί με μια περίοδο υπόθαλψης της διεθνούς τρομοκρατίας!
Ηδη ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο του να κινήσει τη σχετική διαδικασία.
Τις τελευταίες ημέρες όμως ήρθε αντιμέτωπος με δύο νέα απανωτά εις βάρος του δημοσιεύματα βρετανικών εντύπων, πρώτα του «Εκόνομιστ» και μετά των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» μόλις προχθές, και σε δημοσίευμα επαινετικό για το νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με μεγάλη φωτογραφία του, έγραψαν ότι ο κ. Λαλιώτης «είναι υποστηρικτής του παρωχημένου πελατειακού συστήματος» και «ντροπή για την κυβέρνηση».
Την περασμένη εβδομάδα ο «Εκόνομιστ» είχε γράψει ότι ο Λαλιώτης «ήταν σύμβολο παρωχημένων λαϊκίστικων συνηθειών και αντιπαθής σε πολλούς Ελληνες λόγω των σχέσεών του με μια ομάδα εργολάβων και λόγω του ακραίου αντιαμερικανισμού του».
Ο ίδιος παρακολουθεί από τα Δολιανά όσα γράφονται εναντίον του και, όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, θεωρεί ότι όλες αυτές οι επιθέσεις που δέχεται από τα συγκεκριμένα έντυπα είναι υποκινούμενες από αγγλοσαξονικά κέντρα, τα οποία ενοχλήθηκαν από τη συμμετοχή του στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, από τη στάση του κατά της εισβολής των Αμερικανών στο Ιράκ αλλά και από τα όσα είπε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή κατά των ΗΠΑ και του Αμερικανού πρέσβη Τόμας Μίλερ.
Επισημαίνουν ακόμα ότι τα δημοσιεύματα επαινούν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια στο νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η «Γουόλ Στριτ» μεταξύ άλλων έγραφε ότι ο κ. Σημίτης με το να ξεφορτωθεί τον κ. Λαλιώτη σημαίνει ότι «ξεφορτώθηκε κάποιον που έχει ταυτιστεί με μια περίοδο οχλοκρατίας, την κυριαρχία των κομματικών αφεντικών, την υπόθαλψη της διεθνούς τρομοκρατίας, τη δημιουργία μη διατηρήσιμων ελλειμμάτων ισοζυγίου, την υπερφόρτωση της χώρας με χρέος και τη διαρκή υπονόμευση πολλών από τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας».
====================================================================
Ο Γιώργος διαψεύδει τον Λαλιώτη για Μίλερ

Συνέχεια δόθηκε και χθες στο σάλο που προκλήθηκε από την επίθεση του Κ. Λαλιώτη εναντίον του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ και τον πολύκροτο υπαινιγμό του ότι σ' αυτόν οφείλεται η απομάκρυνσή του από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Μίλερ, που ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, χαρακτήρισε αυτό τον ισχυρισμό «γελοίο». Και πρόσθεσε: «Αυτά είναι θέματα της ελληνικής κυβέρνησης, δεν αφορούν την Αμερική και την πρεσβεία. Εμείς δεν αναμιγνυόμαστε».
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Κ. Λαλιώτη για τη δήλωση Μίλερ και εκείνος απάντησε: «Ουδέν σχόλιον. Αυτά που είπε, τον χαρακτηρίζουν».
Ο Γιώργος Παπανδρέου ρωτήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά διέψευσε τον ισχυρισμό του κ. Λαλιώτη: «Ολα αυτά -είπε- παραπέμπουν σε μια άλλη Ελλάδα, του παρελθόντος». Και πρόσθεσε ότι από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ασκεί «υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Το αποδεικνύουμε και σήμερα με τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως κυβέρνηση», κατέληξε.
Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «φιλολογία που ερμηνεύεται κακώς» όσα ακούστηκαν για το θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «έχει μπροστά της πολλά θέματα να επιλύσει».
Στο θέμα παρενέβη ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είπε ότι ο κ. Λαλιώτης «τιμωρήθηκε γιατί δεν ακολούθησε την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την πολιτική του Μπους και κατέβασε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ στα φιλειρηνικά συλλαλητήρια ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ». Και πρόσθεσε:«Με την κορυφαία και προκλητική αυτή ενέργεια επιχειρείται ο πλήρης εξαμερικανισμός του κυβερνητικού κόμματος, γεγονός που ισοδυναμεί με εθνική τραγωδία. Το δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τώρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι: Ελληνες φιλοαμερικανοί ή Αμερικανοί φιλέλληνες;».
Πηγή:www.enet.gr
==================================================================
Μία ερώτηση μόνο σύντροφε.Τα αγγλοσαξονικά συμφέροντα,οι ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρέσβης,ποιόν από τους 3 υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,πιστεύεις πως στηρίζουν;
Σύντροφε,δυστυχώς με την σημερινή σου στάση έδειξες ότι διαγράφεις τους αγώνες σου,για λαϊκή κυριαρχία,για ανεξαρτησία,για απαγκίστρωση από τα ξένα κέντρα αποφάσεων και αποφάσισες να συμπλεύσεις μ'αυτούς που τότε σε λοιδορούσαν,όπως ο "Πουαρώ" Χρυσοχοίδης.
Λυπάμαι ειλικρινά γιατί δεν σου αξίζει να μείνεις στην Ιστορία σαν ένας ακόμα συμβιβασμένος γραικύλος.
Ησουν κάποτε η συνείδηση του ΠΑΣΟΚ.
Ησουν μιά όαση μέσα στην ερημιά της πολιτικής Σημίτη.
Και τώρα στηρίζεις τον ΓΑΠ,τον Ρόντο,την Λάμψα,τον Γερουλάνο,την νεοφιλελεύθερη στροφή,τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,την ανασφάλιστη εργασία της νεολαίας.
Εκσυγχρονίστηκες κι εσύ φαίνεται σύντροφε.
Αντε με το καλό να τα βρείς και με τους Μητσοτάκηδες.
Που ξέρεις,ίσως κάποια μέρα τους δείς κι αυτούς σαν ένθερμους πατριώτες και να τους δώσεις άφεση αμαρτιών όπως κάνεις σήμερα με το ΓΑΠ και το συνάφι του.

"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε Κωστα Λαλιώτη,

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ,ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ.Τη θυμάσαι αυτη τη φράση από τον ιδρυτή του κινήματος, σύντροφο και σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου?

Στηρίζεις τελικά και εσύ τον Γ.Α.Π.Θλίβομαι πραγματικά για τούτη την επιλογή που μάλλον εκπορεύεται από αρκετή δόση οπορτουνισμού και προσωπικού μικρο-συμφέροντος.

ΟΔΗΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΟΦΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ.

Πως μπορείς σύντροφε και κάνεις τέτοια ζημιά στο κίνημα,όχι μονάχα σε σχέση με τα εκλογικά αποτελέσματα που θα έρθουν και που θα έίναι αποτελέσματα συντριπτικής ήττας, αλλά ακόμα και στην ίδια την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, που μετατοπίζεται πια-σε περίπτωση επανεκλογης του Γ.Α.Π- σε καθαρά δεξιές-νεοφιλελευθερες θέσεις,έρμαιο στις επιταγές της ντόπιας πλουτοκρατίας και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ,ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.

Θυμάμαι το παιδί που πάλεψε ενάντια στη χούντα μέσα από τις πύλες του πολυτεχνείου.

Θυμάμαι το παιδί των Εξαρχείων που χτυπιόταν με τις δυνάμεις καταστολής και πάλευε για μια καλύτερη ζωή.

Θυμάμαι το φτωχόπαιδο που αντρώθηκε μέσα από τη φωτιά του απελευθερωτικού κινήματος για μια Ελλάδα λεύτερη και σοσιαλιστική, το παιδί των αγώνων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Θυμάμαι τον σύνροφο που έμεινε μέχρι τέλους Ανδρεικός και δε πούλησε τον ιδρυτή της παράταξης όπως ο εξωνημένος και ανάξιος γιός του.

Θυμαμαι το μάυρο πρόβατο των αμερικάνων και των ντόπιων υποτακτικών τους, θυμάμαι τς ύβρεις εναντίων σου από τον διεφθαρμένο αποστάτη και εντολοδόχο του κεφαλαίου και της Αμερικής, Μητσοτάκη.

Θυμάμαι την απομακρυνσή σου από τα παλιοτόμαρα τύπου Χρυσοχοίδη ύστερα από απαίτηση της ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.Σε αυτή τη πρεσβεία σύντροφε απλά μέλη του Κινήματος έχουν πετάξει πέτρες και τους έχουν συλλάβει οι πραίτωρες του αστικού κράτους.

Θυμάμαι τις κατηγόριες για υπόθαλψη της ντόπιας και διεθνούς τρομοκρατίας από μέρους σου.ΑΥΤΑ ΔΕ ΞΕΧΝΟΥΝΤΑΙ.
Δάκρυσα δυο φορές για το ΠΑΣΟΚ ΣΎΝΤΡΟΦΕ ΛΑΛΙΩΤΗ.

Η ΠΡΩΤΗ ΟΤΑΝ ο σύντροφός σου και συνυποστηριχτής του Γ.Α.Π Μιχάλης Χρυσοχοίδης συνέλαβε μετά χαράς τα μέλη της Ε.Ο:17Ν.Εγώ όμως σύντροφε Λαλιώτη δε ξεχνάω οτι ο σύντροφος Δ.Κουφοντίνας πέρασε από το ΠΑΣΟΚ. Εκείνος βέβαια, μέσα στην αθωότητά του πήρε στα σοβαρά τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική διακαιοσύνη και δε ξεπουλήθηκε.

Η δεύτερη όταν σε άκουσα να στηρίζεις τον εκλεκτό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ντόπιας παρασσιτικής πλουτοκρατιάς Γ.Α.Π.ΑΙΣΧΟΣ.

ΕΓΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΟΜΩΣ, ΘΥΜΆΜΑΙ ΑΚΌΜΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΧΝΩ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ