ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ....ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


"Ξεπέρασε κάθε όριο η εσκεμμένα προκλητική στάση της αμερικανοτραφούς και προστατευόμενης από τις ΗΠΑ εθνικιστικής ηγεσίας των Σκοπίων. Για να προκαλέσουν την Αθήνα έστειλαν αντιπροσωπεία στην κατεχόμενη Κύπρο για να λάβει μέρος στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 24η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους! "
==================================================================

Θα ήταν «ντροπή» για την Ελλάδα να μπλοκάρει τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν έχει καμία ανάμειξη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Besnik», ο τέως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα σημειώνει: «Θα αποτελούσε ντροπή για την Ελλάδα να θέσει βέτο. Δεν θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο. Η 'Μακεδονία' έχει δικαίωμα και συμφέρον να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και θα ήταν ντροπή να δημιουργηθούν προβλήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

===================================================================
Η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε προσφάτως ένα ριψοκίνδυνο πολιτικό βήμα, αποδεχόμενη καταρχήν μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία, όπως σαφώς υπονόησε χωρίς πάντως να το κατονομάσει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για μια θέση που απορρίπτει καταρχάς τουλάχιστον το 60% του ελληνικού λαού, πάνω από τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της ΝΔ και που αποκλείεται να συγκεντρώσει υπέρ της και τους 152 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ούτε καν τους 150. Είναι προφανές πως η κυβέρνηση Καραμανλή βάζει το κεφάλι της στον ντορβά υποστηρίζοντας μια τέτοια θέση, την οποία θα πρέπει να χύσει αίμα για να περάσει - αν ποτέ κατορθώσει να την περάσει.

===================================================================
Ο Νίκολας Χάμοντ ήταν Βρετανός ιστορικός και επιφανής ελληνιστής. «Ενώ εμείς γεννηθήκαμε Ελληνες, αυτός θέλησε να γίνει Ελληνας και το κατάφερε», είχε πει για τον Χάμοντ ο Θάνος Βερέμης. Ο Χάμοντ, λοιπόν -μας θυμίζει το «Εθνος»- δήλωσε το 1992 ότι «η αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία» συνιστά «βιασμό της ιστορικής αλήθειας»...
===================================================================
Με μαθηματική ακρίβεια, θα συμβούν τα κάτωθι, αν πάρει το όνομα η γείτων: Πρώτον, θα ανακινηθεί θέμα «μακεδονικής μειονότητος». Και θα δούμε τότε πώς θα ξεμπλέξουν ορισμένοι (π.χ. Συνασπισμός) όταν θα τους ζητούν τον λόγο οι Ελληνες της Μακεδονίας. Δεύτερον, ελληνικά προϊόντα (π.χ. Μακεδονικός Χαλβάς) θα έχουν πρόβλημα. Στην καλύτερη περίπτωση, θα υποχρεωθούν να τροποποιήσουν σήματα και ετικέτες, τα οποία θα δείχνουν ότι προέρχονται από την Ελλάδα. Τρίτον: οι αλυτρωτικές βλέψεις της γείτονος ποτέ δεν θα παύσουν, με δεδομένο ότι θεωρούν -και το λένε στα βιβλία τους- ότι μεγάλο μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται υπό ξένη κυριαρχία (...Και όσοι νομίζουν ότι είναι αρκετές οι ρητορικές διαβεβαιώσεις των γειτόνων περί του αντιθέτου, πλανώνται. Οταν μπαίνουν τα θεμέλια -το Ονομα είναι θεμέλιο-, τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου). Και τέταρτον: ήδη οι γείτονες οικειοποιούνται ξεδιάντροπα μια Ιστορία που δεν τους ανήκει. Στηρίζουν το νεοπαγές κράτος τους σε μια απροκάλυπτη ιστορική καταλήστευση. Φαίνεται αυτό στα βιβλία τους, καθώς και σε αρκετές επιλογές των τελευταίων ετών (αεροδρόμιο κ.τ.λ.).
===================================================================

Απέκλεισε δημοψήφισμα για το θέμα της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον όσων ανεβάζουν τους τόνους στα εθνικά θέματα, λέγοντας: «Δεν ωφελεί ο λαϊκισμός. Βλάπτονται τα εθνικά συμφέροντα, όταν υποτάσσονται σε κομματικές σκοπιμότητες. Η αφοσίωση στην Πατρίδα, η προσφορά στην Πατρίδα, απαιτεί διορατικότητα, σύνεση, υπευθυνότητα». Ο κ. Καραμανλής διαπίστωσε «ισχυρές προϋποθέσεις ευρείας πολιτικής σύμπλευσης στο ζήτημα αυτό» όπως προκύπτει «από πρόσφατες, υπεύθυνες, δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων σχεδόν όλου του πολιτικού φάσματος», όπως είπε. «Αυτή η δυνατότητα συμπόρευσης, στην κρίσιμη αυτή στιγμή της διαπραγμάτευσης, είναι κεφάλαιο πολύτιμο. Και το κεφάλαιο αυτό οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε», πρόσθεσε.
====================================================================


Αντί να χτίζουμε τείχη που μας χωρίζουν, Ελλάδα και ΠΓΔΜ μπορούμε να χτίζουμε γέφυρες και να συναντιόμαστε στο μέσο τους. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλ. Αλαβάνος, κατά τις επαφές που είχε στα Σκόπια με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.
===================================================================


Να απεμπλακεί η κυβέρνηση από τις αποφάσεις του Συμβουλίου αρχηγών του 1992 και να δεχθεί μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ που θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία" ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και η οποία διήρκεσε 45 λεπτά.
===================================================================

Zούμε κρίσιμες μέρες όσον αφορά το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων.
Τα πολιτικά κόμματα κατά το πλείστον δείχνουν συμβιβασμένα με την ιδέα της έντιμης ήττας.
Εμείς προσκαλούμε και προκαλούμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση τώρα υπέρ του Δημοψηφίσματος.
Ορίστε Κε Παπανδρέου η ευκαιρία να στριμώξετε τον Καραμανλή και να τον εκθέσετε στην κοινή γνώμη της χώρας μας.
Ζητήστε εδώ και τώρα δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας.
Αδράξτε την ευκαιρία που σας παρουσιάζεται και λειτουργείστε έστω και για μία φορά ως πολιτικό όν.
Εσείς που τόσο πιστεύετε στη έννοια της "συμμετοχικής δημοκρατίας" και έχετε προτείνει στην αναθεώρηση του Συντάγματος να καθιερωθούν τα δημοψηφίσματα ως μέσο επίλυσης σοβαρών προβλημάτων,κάντε τώρα πράξη τις ιδέες σας.
Κάντε τα συνθήματα σας πράξη και θα δικαιωθείτε εκ του αποτελέσματος.
Μην αφήνετε τις πρωτοβουλίες στους αντιπάλους σας.Τώρα είναι η ευκαιρία να τους ρίξετε στο καναβάτσο.Το ίδιο έκανε κι ο πατέρας σας και κέρδισε τις εκλογές το 1993.
Μην αφήσετε κι αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη.Δεν θα σας δοθούν πολλές στο μέλλον.
Μόνο μιά παράκληση κύριε Πρόεδρε.Ας ψηφίσουν αυτή την φορά μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ.


1 σχόλιο:

Sofia Maria Angelara είπε...

ΣΥΝΑΝTΗΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ:

WWW.SOFIANETWORK.BLOGSPOT.COM

POST: "ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"