ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Οταν οι καφετζήδες ασκούν πολιτική.

Υπήρχε μιά εποχή που στο ΠΑΣΟΚ επιτρέπονταν τα ρεύματα ιδεών.
Οχι στο τόσο μακρυνό παρελθόν λοιπον,για την ακρίβεια πρίν 3 χρόνια,κάποιοι νέοι τριαντάρηδες ίδρυσαν ένα ρεύμα ιδεών,το οποίο όπως λεει στην ιδρυτική του διακήρυξη,συμμετέχει στον διάλογο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.Βέβαια οι περισότερες προτάσεις του,οι οποίες και εισακούστηκαν από τον ΓΑΠ συνέτειναν στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ και όχι στην ανασυγκρότηση.Ας δουμε μαζί κάποιες από τις ρηξικέλευθες ιδέες του συγκεκριμενου ρεύματος.Το πολιτικό ρεύμα σκέψης που δημιουργούμε έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
α) έχει οριζόντια διάρθρωση (δηλαδή όχι ΔΣ κλπ)
β) δεν στοχεύει στη μαζικότητα
γ) στοχεύει στη συλλογικότητα
δ) δεν θα έχει νομική προσωπικότητα
ε) θα λειτουργεί στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναμειχθεί στις εκλογικές διαδικασίες συντεταγμένα
στ) θα συμμετάσχει στο διάλογο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και θα παρεμβαίνει με τεκμηριωμένες προτάσεις
ζ) φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα αυτόνομο, προοδευτικό πολιτικό ρεύμα στα ευρύτερα πλαίσια της δημοκρατικής παράταξης
η) απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στους κόλπους του

Κατ'αρχάς γίνεται σαφές ότι τα παληκάρια μιλάνε καθαρά για ρεύμα ιδεών.Το ίδιο που διακήρυξε και ο Βενιζέλος και πέσανε πάνω του να τον φάνε τα συντρόφια.Αρα εδώ υπάρχει δεδικασμένο.

Ο συμμετοχικός χαρακτήρας του «ανοιχτού κόμματος» δεν έχει ως στόχο την αύξηση της πολιτικής του πελατείας, αλλά τον εμπλουτισμό των θέσεων και των δράσεών του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Την κατάργηση εκ βάθρων της υπάρχουσας οργανωτικής δομής (και τούτο όχι μόνο για συμβολικούς, αλλά και για πολιτικούς λόγους). Ειδικότερα, την κατάργηση των Οργανώσεων Χώρων Δράσης, οι οποίοι λειτουργούν ως φυτώριο προσωπικών πελατειακών σχέσεων και λειτουργούν τις περισσότερες φορές εις βάρος του στόχου (συντεχνιακού άλλου) που υποτίθεται ότι επιδιώκουν. Την κατάργηση των Νομαρχιακών Οργανώσεων, για τους ίδιους παραπάνω λόγους, συν το ότι λειτουργούν ως χώροι αποκλειστικά προσωπικών αντιπαραθέσεων, με στόχο συνήθως τη διόγκωση του προσωπικού μηχανισμού των βουλευτών του κινήματος. Την κατάργηση των Θεματικών Οργανώσεων, γιατί το κίνημά μας πιστεύει ότι κάθε επιμέρους ζήτημα συνιστά κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα όλων, που μπορεί να αντιμετωπισθεί από όλους και όχι αποκλειστικά από τους «ειδικούς». Την κατάργηση των λεγόμενων Τοπικών Οργανώσεων, διότι (απλούστατα) ουδέποτε λειτούργησαν σε ικανοποιητικό βαθμό και εις όφελος της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της κοινωνίας συνολικά. Την κατάργηση των οργανώσεων που στεγάζονται κάτω από τον τίτλο «Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.», για λόγους που είναι προφανείς και συγκλίνουν στην καταφανή αδυναμία των οργανώσεων αυτών να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στο ρόλο και την αποστολή τους, και όχι στις ιδιοτελείς στοχεύσεις μιας (ή περισσοτέρων ανά καιρούς) φραξιονιστικής ομάδας. Την κατάργηση, τέλος, της κεντρικής οργανωτικής δομής, ειδικότερα της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου, των οποίων οι ρόλοι θα πρέπει να αναδιανεμηθούν μεταξύ ενός ολιγομελούς και αποτελεσματικού στις υπηρεσίες του Πολιτικού Γραφείου, του προτεινόμενου Εθνικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Απαραίτητη είναι η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τις Κινήσεις Πολιτών, τις μονοθεματικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ,την προώθηση της συνεργασίας με τις ΜΚΟ και την Κοινωνία των Πολιτών. Προτείνεται η δημιουργία νέων forum όπου θα συμμετέχουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και θα παράγουν πολιτική. Ουσιαστικά θα πρόκειται για περαιτέρω θεσμοθέτηση μορφών συνεργασίας αντίστοιχη με αυτή που λειτούργησε στο Υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια.

Τη διαφύλαξη της αυτονομίας των φοιτητικών και σπουδαστικών κινήσεων που διεκδικούν αναφορές στον πολιτικό μας χώρο, μέσω της άμεσης αποκοπής κάθε δεσμού με τις φοιτητικές και σπουδαστικές κινήσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.30a.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=31

Ενδιαφέροντα στοιχεια δεν νομίζετε.Ακόμα ποιό ενδιαφέρον είναι ότι αναμεσα στους υπογράφοντες την ιδρυτική διακήρυξη,βρίσκεται το νέο μέλος της ΚΟΕΣ,υπεύθυνος για τους νέους επιχειρηματίες Μενέλαος Κουλούρης,ο οποίος είναι CEO (CHIEF EXECUTIVE OFFICER),της εταιρείας καφεστίασης EVERGREEN,κοινώς της εταιρείας που προηθεύει την Χαριλάου Τρικούπη με καφέδες και ΄σαντουιτς.

Είδατε οι καφετζήδες μεγαλεία?Συμετέχεις σε ένα "Ρεύμα" και τσούπ να 'σου ο καλός σου να συμμετέχει στα ανώτατα όργανα του Κινήματος.

Η διάλυση και η αποσύνθεση σε όλο της το μεγαλείο.

Οσο για τις Τοπικές οργανώσεις και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ που διαλύθηκαν τόσο άκομψα,τώρα πλέον σύντροφοι γνωρίζετε τα φαεινά μυαλά που κρύβονταν πίσω από αυτές τις ριζοσπαστικές ιδέες.



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σε μαλώσω...
Τί σου φταίνε οι καφετζήδες?
http://underinformation.wordpress.com/

theodore είπε...

Με τους καφετζήδες δεν έχω τίποτα,ειδικά αν κανουν καλό ελληνικό.
Με τους καφετζήδες-πολιτικάντηδες τα έχω.

Elli είπε...

όλοι χρειάζονται όμως, τι να κάνουμε? όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν το κίνημμα και τη χώρα χωράνε.

theodore είπε...

@ellie

Αγαπητή φίλη,
Σύντομα θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι όλοι αυτοί μόνο για το καλό του Κινήματος δεν ενδιαφέρονται.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή!Αυτοί που δεν γνωρίζουν τα άτομα στα οποία αναφέρονται καλύτερα να πάψουν να μιλούν. διότι είναι πολύ απλό να κάθεσαι σπιτάκι σου και να γραφεις αμπελοφιλοσοφίες στο ιντερνετ και να παραπληροφορείς για άτομα συγκροτημένα και αμεμπτα. Κι αν σε ενδιαφέρει στην πραγματικότητα μη δειλιάσεις και περνα μια βολτα από την Κοραή να γνωρίσεις τον κ. Μενέλαο Κουλούρη. Αν σε ενδιαφέρει βέβαια να γράφεις την αλήθεια δημοσίως...για το οποίο πολύ αμφιβάλλω...

Ανώνυμος είπε...

Εσυ θεόδωρε τι δουλειά κάνεις που κρίνεις αυτούς που έχουν καφετέρια? και σε ποια παράταξη ανήκεις αλήθεια, το οποίο πρεσβεύει ότι πρέπει κανείς να ασκεί συγκεκριμένο επάγγελμα (στο οποίο η λειτουργεια καφενείου δεν επιτρέπεται) για να έχει πολιτικές θέσεις και να ασχολείται με τα κοινά? Θα είσαι αραγε από αυτούς που ήθελε η μαμα τους να τους κανει ιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, ή μήπως είσαι στέλεχος?
θεωρώ πως ο τίτλος του άρθρου σου δείχνει τουλάχιστον ρατσιστικές αντιλήψεις...

Ανώνυμος είπε...

theodore πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι οι καφετζήδες περισσότερο από όλους νομιμοποιούνται να ασκούν ποιτική. Εχεις δει πολλους δημοσιους χώρους συζήτησης πέρα από τα καφενεία?

Ανώνυμος είπε...

Kάποιοι κρίνουν ανθρώπους χωρίς να τους ξέρουν και χωρίς να έχουν ποτέ συζητήσει μαζί τους. Αν ο τύπος είναι τόσο φιλοσοφημένος όσο ο espresso του evergreen τότε έχει πολλά να προσφέρει...