ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Ιδού οι θέσεις του ΓΑΠ.

Aφού ο ΓΑΠ δεν κατέθεσε ούτε ένα κείμενο με τις δεσμεύσεις του για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος,θα σας θυμίσουμε εμείς κάποιες θέσεις του.

"Η νεολαία συμμέτοχος στη νέα προσπάθεια
Θέλω να καλέσω ιδιαίτερα τη νεολαία, τη νέα γενιά που γνωρίζω ότι έχει μια κριτική αντίληψη για την πολιτική και τα κόμματα και ίσως έχει δίκιο.
Θέλω να την καλέσω να συμμετάσχει σ' αυτή την προσπάθεια, γιατί φτιάχνουμε κάτι καινούργιο, κάνουμε κάτι καινούργιο. Σ' αυτό το καινούργιο εγώ θέλω να είναι συνδιαμορφωτές, να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις προτεραιότητες του μέλλοντος.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι' αυτούς να ξαναδώσουν ζωή, πνοή στην πολιτική. "(8/1/2004)


Αμέσως μετά διέλυσε την Νεολαία Πασοκ.
===================================================================
"Στις 7 Μαρτίου διατρανώνουμε τη θέληση μας να συνεχίσουμε με σιγουριά την πορεία της μεγάλης Αλλαγής, της μεγάλης Ανατροπής που ξεκινήσαμε μαζί.
Στις 8 Μαρτίου μια Νέα Εποχή αρχίζει. Μια νέα σελίδα ανοίγει. Ένα νέο ξεκίνημα πραγματοποιείται για όλους, σε όλα, παντού." (Για τις εκλογές του 2004).


Πράγματι στις 8 Μαρτίου 2004,άρχισε μιά νέα εποχή και ένα νέο ξεκίνημα.Μόνο που αυτή η εποχή ανήκει στο αντίπαλο κόμμα,που όχι μόνο έκανε ένα νέο ξεκίνημα.Πάρτυ κανονικό έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια κι εμείς όλοι είμαστε οι καλεσμένοι του.
===================================================================
Απευθύνομαι στους γονείς που δικαιούνται να έχουν εμπιστοσύνη στο μέλλον των παιδιών τους.
Σιγουριά για τα εφόδιά τους. Αισιοδοξία για τις δυνατότητές τους να αναπτυχθούν σε ένα κοινωνικά δίκαιο κόσμο και σε μια αγορά εργασίας με κανόνες και αξιοκρατία.(2004)



Οπως να δουλεύουν τα πρώτα χρόνια ανασφάλιστα για να κερδίζουν οι αετονύχηδες επιχειρηματίες,να πληρώνουν τα μαλιά της κεφαλής τους σε "ιδιωτικά πανεπιστήμια",να μην ξέρουν αν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.
===================================================================
Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της διακυβέρνησης.(2004)

Είμαι ήδη διαφορετικός. Εμαθα, άλλαξα, αποφάσισα. (2007)

Εγώ, δεν είμαι στην πολιτική για να γίνω πρωθυπουργός. (2007)

Μάλλον πρόκειται για σύνδρομο διχασμένης προσωπικότητας,δεν εξηγείται αλλοιώς.
===================================================================
Μπορώ να εγγυηθώ τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.(Φεβρουάριος 2004).
Σήμερα, λοιπόν, είναι αναγκαία για όλους μας η προσεκτική και ψύχραιμη προσέγγιση και αξιολόγηση του σχεδίου Ανάν. (2/4/2004).
Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο ελληνικό κόμμα που παίρνει ανοιχτά θέση και μάλιστα θετική επί του Σχεδίου Αναν, εν όψει των δημοψηφισμάτων που θα διεξαχθούν στην Κύπρο στις 24 Απριλίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, νωρίς σήμερα το απόγευμα, την απόφαση του Κινήματος, προλαμβάνοντας ακόμα και τα κόμματα της Κύπρου.(7/4/2004)


Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, πήραμε θέση.

Πήραμε θέση υπεύθυνη με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Πήραμε θέση και έγκαιρα υπέρ της λύσης.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε θέση στο σωστό χρόνο.

Χαίρομαι σήμερα, που φαίνεται πια, έστω και καθυστερημένα, να διατυπώνεται μια ευρύτερη συναίνεση, μια ισχυρή πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων υπέρ της θετικής προσέγγισης του Σχεδίου Κόφι Ανάν.

Αυτό βεβαίως μετά από τη δική μας καθαρή θέση. (15/4/2004)

"Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, συνεπής στις αρχές, τους αγώνες και τις παραδόσεις μας, λέει το 'Ναι'. Το 'Ναι' στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων.


Κύριε Παπανδρέου,η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έγινε μεγάλη γιατί στις δύσκολες στιγμές είχε το σθένος και το κουράγιο να λέει μεγάλα ΟΧΙ.
Αυτό το ενδοτικό "ναι" που τόσο εύκολα είπατε στο σχέδιο ΑΝΑΝ,θα σας κατατρέχει σε όλη σας την πολιτική διαδρομή,όση τέλος πάντων σας έχει απομείνει ακόμα να διανύσετε.
Ο αείμνηστος πατέρας σας είχε διατυπώσει πολυ σωστά στην φράση του "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ",την λαχτάρα και τον πόθο των Ελλήνων για Εθνική Ανεξαρτησία.Λίγο να του μοιάζατε θα είχατε καταλάβει ότι η περηφάνια μας και το φιλότιμο μας δεν μας επιτρέπουν τέτοιου είδους "ΝΑΙ".
===================================================================
Οι μετανάστες βοήθησαν και βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της Ελλάδας, συνέβαλαν στην ένταξη της χώρας μας στην οικονομική και νομισματική ένωση, στη δημιουργία υποδομών, στην επιτυχία των ολυμπιακών αγώνων.

Οι μετανάστες έδωσαν πνοή ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Εγώ προσωπικά, στη Βουλή, διατύπωσα την κυβερνητική πρότασή μας με μία συγκεκριμένη δέσμευση για τα παιδιά των μεταναστών: τρία χρόνια στην εκπαίδευση να τεκμηριώνουν δικαίωμα υπηκοότητας. (2007).

«Καμπανάκι» για λαθρομετανάστες
Είπε πως η εικόνα στην Αθήνα, όπου το πρόβλημα είναι πιο οξύ αφού μένει το 60 με 65% των μεταναστών, δεν είναι καλή,
"Με ευαισθησία και σταθερή πολιτική να δούμε το θέμα συνολικά, ζητώ εθνική συνεννόηση με μετριοπάθεια χωρίς ρατσιστικές εξάρσεις, αν δεν κάνουμε κάτι, πρόκειται για βόμβα που κάποτε θα σκάσει", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας πως δεν είναι δουλειά των δήμων αλλά της κυβέρνησης να πάρει μέτρα. (Ν.Κακλαμάνης,Δήμαρχος Αθηναίων,7/11/2007).


Ενώ το πρόβλημα των μεταναστών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και σε λίγο η κατάσταση,ειδικά στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο,ο ΓΑΠ δηλώνει ότι οι μετανάστες πρέπει να παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα.
Μα τότε είναι που θα οξυνθεί το πρόβλημα ακόμα περισότερο.
Κι ενώ οι Ευρωπαϊκές χώρες στενάζουν κάτω από το βάρος της λαθραίας μετανάστευσης και προσπαθούν να βρούν τρόπους να την περιορίσουν,την ίδια ώρα οι ΗΠΑ έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορα τους και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ζήσει και να εργαστεί χωρίς την "πράσινη κάρτα",που δίδεται πια σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχαμε τόσους μετανάστες 10-15 χρόνια πρίν;
Το ίδιο φτωχοί δεν ήταν,τα ίδια καθεστώτα δεν είχαν;
Μήπως τελικά ο στόχος είναι η αλλοίωση του εθνολογικού ιστού της Ευρώπης και η μετατροπή της σε ένα πολυπολιτισμικό μίξερ,όπου θα χαθούν σιγά,σιγά οι μνήμες,η Ιστορία,οι θρησκείες,τα ήθη και έθιμα;
Προς Θεού δεν μιλάω για ρατσισμό.Ας μην σπεύσουν να με κατηγορήσουν οι καλοθελητές.
Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε,πόσους αντέχουν οι δομές της χώρας,τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να τους ενσωματώσουμε στην Κοινωνία μας;
Δηλαδή εμείς όταν λέμε τέτοια πράγματα είμαστε ρατσιστές,ενώ οι Αμερικάνοι που σκοτώνουν τους δυστυχείς Μεξικάνους που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα,ασκούν προστατευτισμό;
===================================================================
Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στις 20 Ιανουαρίου του 2004 στο Λαύριο:

«Όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για 4 χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνονται οι γονείς, δεν επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, δεν επιβαρύνεται το κράτος, δεν επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα».


«Ωφέλιμη» χαρακτηρίζει την πρόταση Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. N. Αναλυτής, σημειώνοντας την ανάγκη να τεθεί σε διάλογο προκειμένου να βελτιωθούν ορισμένα «αδύνατα σημεία της».


Με τέτοιες προτάσεις Κύριε Παπανδρέου,περίμενες να κερδίσεις την νέα γενιά;Κατά τ'άλλα φταίγανε οι...υπονομευτές.Λές και τους χρειαζόσουνα.
===================================================================
Συμφωνία Καραμανλή με Παπανδρέου για το άρθρο 16 (ιδιωτικά πανεπιστήμια)
Συμφώνησαν επί του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, διαφώνησαν σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Εμείς» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «δεσμευόμαστε ότι, ως κυβέρνηση, θα συζητήσουμε εξαντλητικά την κάθε αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα με τη νεολαία, προκειμένου είτε να μας πείσει είτε να την πείσουμε».
Είμαστε υπέρ ενός πανεπιστημίου απαλλαγμένου από τον κρατισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ποιός του έμαθε να πετάει τέτοια τσιτάτα περί κρατισμού;Μήπως οι νεόκοποι φίλοι του Μάνος και Ανδριανόπουλος;Αυτοί ακούνε την λέξη Κράτος και βγάζουν σπυριά.

=============================================================

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Οι ουμανιστικές ιδέες της 3ης Σεπτέμβρη μπορούν και πρέπει να συναντηθούν με τις καλύτερες ιδέες του φιλελευθερισμού. Ο σοσιαλφιλελευθερισμός είναι απάιτηση της εποχής μας. Είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος, αλλά αξίζει.

Η κεντροαριστερά του μέλλοντός μας έχει χρώμα πρασινοκόκκινο! Θα προτάσσει την πράσινη ανάπτυξη των πόλεων με το ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου με την αειφόρο ανάπτυξη, τον αγροτουρισμό και τα κίνητρα για πράσινες στέγες. Θα δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους του τόπου μας για επενδύσεις, επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα. Θα μοιράζει αναλογικά το ρίσκο και την αβεβαιότητα στα μέλη της κοινωνίας , μέσα από ένα Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ. Θα δίνει κίνητρα στις οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για επενδύσεις που θα τονώνουν την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Θα προωθεί τις ιδέες μια πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Θα νοιάζεται για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στον τόπο μας. Θα σέβεται τα χρήματα και τους κόπους των φορολογούμενων και μοιράζει αναλογικά τα βάρη μεταξύ των γενεών.

Από την αποκαλούμενη "Λέσχη φίλων ΓΑΠ",δές ολόκληρο το άρθρο

http://forumgap.new-forum.net/forum-f21/topic-t91.htm

Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;Οχι πιά σοσιαλισμός,όχι σοσιαλδημοκρατία,αλλά σοσιαλφιλελευθερισμός.Νέοι καιροί,νέα ήθη για το ΠΑΣΟΚ.

===================================================================

Το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτα ή βρίσκονται και αυτά στο τραπέζι;

Το όνομά μας καλείται απλώς να ξαναποκτήσει την κυριολεξία του. Να είναι το συνώνυμο ενός πραγματικού, λαϊκού, κοινωνικού και σοσιαλιστικού Κινήματος. Τα σύμβολά μας είναι εδώ για να μας θυμίζουν τις ρίζες μας, τις αξίες μας και τις αρχές μας, έστω κι αν μπορεί να χρειαστούν μία αισθητική αναβάθμιση.

Από συνέντευξη του ΓΑΠ στον ΕτΚ 27/10/2007

Δεν φτάνανε οι αλλαγές οι ιδεολογικές,ο "πατερούλης" του ΠΑΣΟΚ μας προετοιμάζει και για αισθητικές παρεμβάσεις στα σύμβολα,ώστε να ξεχάσουμε τελείως σε ποιό κόμμα ανήκουμε.Μόνο που δυστυχώς αυτό έχει ήδη συμβεί,αλλά το κρύβουν επιμελώς.Δείτε την ιστοσελίδα της Ν.Ε.Πρέβεζας http://ne.pasok.gr/preveza/ και θα καταλάβετε τι εστί αισθητική αναβάθμιση.

====================================================================

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (07-06-06), ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Α. Παπανδρέου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος όπως αυτές θα κατατεθούν στη Βουλή

"Κατάργηση της απαγόρευσης του προσηλυτισμού στο άρθρο 13. "

Η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών (αυστηρά μη κερδοσκοπικών) Πανεπιστημίων με βάση μια σειρά αυστηρών εγγυήσεων που θα είναι αντίστοιχες προς τις εγγυήσεις και για τα δημόσια ΑΕΙ.

Συνταγματική κατοχύρωση του ρόλου της Κοινωνίας των Πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ακολουθούν αποσπάσματα από σχόλια αναγνωστών.

Οι σημερινές εφημερίδες δίνουν την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέση και θα μπλοκάρει τη δημιουργία μη-κρατικών ΑΕΙ. Αλλά διαβάζοντας το κείμενο της ομιλίας του, εξάγω το συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ σταθερά υποστηρίζει την αναθεώρηση του άρθρου 16. Η ακριβής διατύπωση του άρθρου έτσι κι αλλιώς θα γίνει από την επόμενη βουλή. Τώρα το μόνο που πρέπει να συμφωνηθεί είναι ότι θα αναθεωρηθεί. Κάνω λάθος; Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει: άλλαξε θέση το ΠΑΣΟΚ, ναι ή όχι; Και ποιά είναι η διαφορά με αυτά που λέει η ΝΔ;

Το ΠΑΣΟΚ είναι διχασμένο θεωρώ, Θέμη.

Φυσικά –νομίζω –ο Γιώργος είναι υπέρ των Μ-Κ, Μ-Κ.
Αλλα είναι και οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ που εχουν (ελληνικές) αριστερές, ισλαμικές καταβολές και παρέες και επιρροές.
Τι να κάμει ο φουκαράς ο Γιώργης, πρέπει να χαϊδέψει αυτιά.Αλλοιώς εχει ρίσκο το πράμα. Θα τον κράξουν από δώ ως το αμέρικα…και μπιγιόντ

ΑΝ και συμφωνώ με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων,δε συμφωνώ να αφεθεί σε μικρή πλειοψηφία 151 βουλευτών, στην επόμενη Βουλή, από οποιαδήποτε κόμματα και άν προέρχονται.Πρός τούτο, για να μην ανατραπεί και το υπόλοιπο άρθρο 16,χωρίς προηγούμενο διάλογο, καλό είναι τούτη η Βουλή να συνεναίσειμε μικρή πλειοψηφία και η αλλαγή να επιδιωχθείαπο μεγάλη πλειοψηφία 181 βουλευτών,την οποία θεωρώ εφικτή.

Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει.

Η κατάργηση της απαγόρευσης του προσηλυτισμού ανοίγει διάπλατα τις θύρες στις λεγόμενες θρησκείες του 21ου αιώνα όπως π.χ. την Σαϊεντολογία.Μην ξεχνάτε ότι η αδερφή του ΓΑΠ,Σοφία είναι μέλος κάποιας αίρεσης (Εκκλησία της Πεντηκοστής) ή κάτι τέτοιο.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια η απορία του αναγνώστη είναι όλα τα λεφτά.Ποιά είναι η διαφορά από αυτά που λέει η ΝΔ;Εγραψες μεγάλε.

Οσο για τις ΜΚΟ και την περιβόητη "Κοινωνία των Πολιτών",μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε παλαιότερα posts.Επίσης ψάξτε λίγο στο δίκτυο για τον ρόλο των ΜΚΟ στις αμερικανικές παρεμβάσεις σε Ουκρανία και Γεωργία,τον ρόλο του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι"σε υπόθεση κατασκοπίας στην Μόσχα,καθώς και το πρόσφατο περιστατικό με απαγωγές παιδιών στο Τσάντ από μέλη Γαλλικής ΜΚΟ.




Θα ακολουθήσει update και με άλλες θέσεις του ΓΑΠ που επιμελώς μας κρύβουν.

1 σχόλιο:

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Ρίξε μια ματιά στο δικό μου μπλογκ:
http://lagadinosnikos.blogspot.com/