ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Blueevent,για μιά αριστερή Ευρώπη.


Ενα καινούργιο blog ήλθε να προστεθεί στην διαδικτυακή μας συντροφιά.
Ο φίλος Γιάννης Παπαϊωάννου από την Λάρισα,ένας ανήσυχος πολιτης,μας
καλεί να τον συντροφέψουμε στις ανησυχίες του.
Παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από την "ιδρυτική διακήρυξη" του νέου blog.
Θεωρούμε λοιπόν ότι η αριστερά στα πλαίσια ενός διεθνισμού οδηγήθηκε σε μια Ευρώπη μονοσήμαντη και πολύ μακριά από το αρχικό μας ποθούμενο.
Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αριστερά απο εδώ και πέρα εάν δεν καταγγέλλει αυτή την νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.

Σήμερα θεωρούμε ότι εξέλιπαν οι όροι της κοινωνικής ειρήνης με την αυτή την μονοσήμαντη Ευρώπη του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αυτό είναι το κομβικό σημείο στα ενέργειες μας. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό ειρηνικό κίνημα που θα καταγγείλει την σημερινή νεοφιλελεύθερη ΕΕ και τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Θα καταγγείλουμε ακόμα και όλους αυτούς που χρόνια τώρα επιθυμούν να μας πείσουν ότι αριστερά σημαίνει οικολογία.

Θα τονίσουμε ότι το «ξόδεμα του περιβάλλοντος» οφείλεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό καθώς κανείς δεν υποθηκεύει το μέλλον εκούσια εάν έχει εξασφαλίσει το Παρόν του. Εξασφαλίστε το Παρόν μας για να γίνουμε οικολόγοι και μην ζητάτε από τον πεινασμένο σήμερα να σκεφτεί το αύριο.

Θα αναφέρουμε ακόμα ότι, οι «αστειότητες» περί «Πράσινης ανάπτυξης» το μόνο που θα φέρουν θα είναι ακρίβεια, μείωση της παραγωγής και των εισοδημάτων, ταξική διατροφή στις φτωχές χώρες και στα χαμηλά εισοδήματα, και τελικά διατροφικό απαρτχάιντ.

Μέσω αυτών των ιδεών θα κάνουμε το παντεσπάνι ακριβότερο την στιγμή που κάποιοι από εμάς δεν έχουν ψωμί

Θέλουμε μια πολιτική που επιβάλει την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου όπου η αριστερά θα παλεύει και θα συμμετέχει ή να ηγείται σε αυτή την προσπάθεια. Πλούτος θα παράγεται πάντα.

Έχουμε κουραστεί να ακούμε και να διαβάζουμε υποτιθέμενες αριστερές δράσεις μέσα από της οποίες το μόνο που γίνεται είναι να ταυτίζεται η αριστερά με την οικολογία!

Έχουμε κουραστεί να ακούμε και να διαβάζουμε για βιώσιμη ανάπτυξη και για ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και να βλέπουμε μεγάλες περιβαντολογικές οργανώσεις να καλούν σε αγώνα για το περιβάλλον και την ίδια στιγμή που στην Ενωμένη Ευρώπη- πόσο μάλλον στο υπόλοιπο κόσμο- άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα!

Θα καταγγείλουμε ακόμα όλους αυτούς που αρέσκονται σε αριστερή ή αντικαπιταλιστική ρητορεία πέρα από τα πλαίσια του «εφικτού».

Θα καταγγείλουμε όλους του αντιευρωπαϊστές και εθνικιστές γατί είμαστε συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι πολίτες . Σκεπτικοί για την Ευρώπη ναι! Αλλά ευρωπαϊστές για μια άλλη Ευρώπη.
Για περισότερα:http://blueevent.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Blue event (be)

ΒΑλτε μπανερακι. Εαν θελεται βοηθεια για το πως γινεται επικοινωνειστε στο drumx13@yahoo.gr