ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Οι ευθύνες Σημίτη



Διαφωνία Σημίτη για τη διαδικασία εκλογής

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή -κατά τη γνώμη του- η διαδικασία που ισχύει τώρα στην εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ''. Αυτή την απάντηση έδωσε με αφορμή ερώτηση που του έγινε, από μέλος του ακροατηρίου στο τέλος της ομιλίας του στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, για τη λειτουργία των κομμάτων.

''Στην Ευρώπη-είπε- με μια εξαίρεση, ο αρχηγός και ο πρόεδρος ενός κόμματος εκλέγεται από το συνέδριο του κόμματος. Στο ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός του εκλέγεται τώρα με τη συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίσεις τα μέλη από τους φίλους, και καθώς ο καθένας μπορεί να ψηφίσει, δεν είναι βέβαιο εάν ορισμένοι απ΄αυτόυς που ψηφίζουν ενδιαφέρονται να εκλεγεί ο καλύτερος ή ο χειρότερος υποψήφιος.
===========================================================
Κύριε Σημίτη όταν το 2004 συμπράξατε στην εκλογή-οπερέτα του ΓΑΠ,δεν είπατε κουβέντα.Οταν με την σύμπραξη σας,καταργήσατε το καταστατικό του κόμματος για να χρίσετε το παιδί-θαύμα,διάδοχο σας,πάλι δεν είπατε τίποτα.Τώρα καταλάβατε τα τεράστια λάθη σας.Αλλά δυστυχώς είναι αργά.Είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για τις δραματικές ώρες που περνάει το ΠΑΣΟΚ,και για το γεγονός ότι τελικά τις εκλογές θα τις κρίνουν οι ψήφοι των δεξιών.Αποδείξατε ακόμα μια φορά ότι είσασταν ένας καλός καθηγητής,αλλά ένας μετριότατος πολιτικός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια συνολική κριτική
http://animalis.wordpress.com/2007/09/28/%ce%91%ce%a0%ce%91%ce%99%ce%a4%ce%a9/