ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Αντιγράφω από "Ελεύθερο Τύπο"της Κυριακής.

Δημοψήφισμα ή εκλογές λόγω Σκοπιανού

«Βραδυφλεγή» βόμβα, η οποία αν δεν εξουδετερωθεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, αποτελεί το Σκοπιανό.
Αν και η κυβέρνηση κρατά για την ώρα χαμηλούς τόνους, το διπλωματικό παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πλούσιο και όπως είπε στον ΕΤ.Κ υψηλόβαθμη πηγή του κυβερνώντος κόμματος, υπό προϋποθέσεις όλα είναι ανοικτά:
Από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο, με το ερώτημα «ναι ή όχι σε βέτο» στα Σκόπια έως (σε ακραίες συνθήκες) και την προκήρυξη εκλογών την άνοιξη.
Ενα μήνα μετά την επανεκλογή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της συγκυρίας, καθώς η πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή είναι οριακή. Και επειδή τα πράγματα – ως φαίνεται – θα «στριμώξουν» το προσεχές διάστημα, ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να συναντήσει έναν έναν τους βουλευτές του στο Μαξίμου για να τους δώσει να καταλάβουν. Τα «κλειδιά» των πολιτικών εξελίξεων για τους έξι προσεχείς μήνες είναι συνδυαστικά:
- Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό.
- Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
- Η ψήφιση του εκλογικού νόμου.
==============================================================
Ο Καραμανλής νοιώθοντας κυρίαρχος του παιχνιδιού,απειλεί με νέες εκλογές την άνοιξη,εξ'αιτίας του προβλήματος με τα Σκόπια.
Εκμεταλλευόμενος την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,και κάτω από ασφυκτικές πιέσεις τόσο από τους "Συμμάχους" της χώρας,όσο και από τους γνωστούς κύκλους του κόμματος του θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα διλλήματα την άνοιξη του 2008.
Ουσιαστικός παράγων για τις όποιες αποφάσεις του,η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζει ότι με τον ΓΑΠ δεν θα έχει σοβαρά προβλήματα.Η διεθνιστική ιδεολογία του ΓΑΠ και η διαφαινόμενη μελλοντική σύγκλιση με την αριστερά δεν θα του επιτρέψουν να ασκήσει έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων.Σίγουρα ο ΓΑΠ δεν θα είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του Βέτο.
Αν ο Καραμανλής έχει να αντιμετωπίσει τον Βενιζέλο,πιθανώς θα αλλάξει τον προγραμματισμό του.Ενας Βενιζέλος που θα ασκήσει έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση σε σχέση με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ,δεν θα τον κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένο.
Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι παρά τις προσπάθειες κάποιων κύκλων,ένα μεγάλο κομάτι του ΠΑΣΟΚ παραμένει γνήσια πατριωτικό και πιστό στις επιταγές του Ανδρέα,"Δεν διεκδικούμε τίποτα,αλλά δεν παραχωρούμε και τίποτα".
Υποθέτω ότι το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι κάτι παραπάνω από τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: