ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007


Ενα ανθολόγιο από δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δηλώσεις ενωτικές και ελπιδοφόρες για το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε και ονειρευόμαστε.


«Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία χωρίς αποκλεισμούς και αυτήν την κοινωνική συμμαχία να την καταστήσουμε πλειοψηφία στη χώρα»



Θέλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα άλλαξέ τα όλα. Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα. Γιατί το 2005 και το 2006 τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε και γι αυτό οδηγηθήκαμε στην ταπεινωτική ήττα του 2007».


«Πρέπει να βγούμε προς την κοινωνία. Να κλείσουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας. Εγώ δικαιούμαι να μιλήσω γι αυτό, γιατί προέρχομαι από την κοινωνία. Δεν συνδέομαι με τα βαρίδια που κρατούν το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο. Εγώ δικαιούμαι να μιλήσω


Θλίβομαι όταν γίνεται λόγος για επίπλαστη ενότητα. Εμείς όλοι μαζί θα εκφράσουμε το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ του 48%, το ΠΑΣΟΚ που άρεσε στον κόσμο, όπως έλεγε η Μελίνα».


«η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το πιο δύσκολο και δύσχρηστο εργαλείο για να υπηρετήσεις τους πολίτες».



Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το στοίχημα δεν είναι ατομικό ή προσωπικό», συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται «όλο το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο, αξιόπιστο, κοντά στον λαό», ώστε «με εμπιστοσύνη στον εαυτό μας να αντιμετωπίσουμε και τον κ. Καραμανλή και τα προβλήματα του τόπου».
«αυτοί οι απλοί άνθρωποι διψούν για την εξουσία. Δεν διψούν για την εξουσία τα πολιτικά πρόσωπα, τα στελέχη και οι παράγοντες του πολιτικού συστήματος, καθώς αυτοί περνούν καλά, δεν περνούν άσχημα, ακόμη κι όταν είναι στην αντιπολίτευση».
«το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από διάσπαση, αλλά δεν πρέπει να κινδυνεύσει ούτε από συρρίκνωση». Παράλληλα ήταν κατηγορηματικός στο ότι «κανείς δεν δικαιούται να εμπορεύεται κινδύνους και φόβους».
Με την ομιλία του κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα πρέπει να φύγει από τους μηχανισμούς και τον παλαιοκομματισμό και πρέπει να αρθρώσει «έναν πιο καθαρό λόγο, χωρίς σύγχυση και πηγαινέλα».
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, αφού επεσήμανε ότι δεν θέλει «ένα μικρό, ηττοπαθές και παρωχημένο ΠΑΣΟΚ που αρκείται στην αντιπολίτευση και σε μεσαία ποσοστά», κατέδειξε την ανάγκη να αισθανθεί ο πολίτης ότι η ομάδα του Κινήματος «παίζει με τον πιο καλό, δεξιοτεχνικό και νικηφόρο τρόπο, βάζει γκολ στη Βουλή και στην κοινωνία».



Δεν υπάρχουν σχόλια: