ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Ποιόν αρχηγό ήθελαν οι πασόκοι και ποιόν οι δεξιοί το 2003

Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση, στο σύνολο των ψηφοφόρων το 34,3% απαντά ότι είναι πιθανό να ψήφιζε ΠΑΣΟΚ αν αρχηγός του ήταν ο Γ. Παπανδρέου, το 30,4% αν είναι ο Κ. Σημίτης και το 35,3% δηλώνει άγνοια ή δεν απαντά. Οταν το ίδιο ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα αλλάζει. Ο Κ. Σημίτης προηγείται με 39,1% έναντι 28,1% του Γ. Παπανδρέου και το 32,8% δεν απαντά. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. φαίνεται ότι προτιμούν ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου με 52,5% έναντι 15,5% που προτιμά τον Κ. Σημίτη και 32% που δεν απαντά.* Σύμφωνα με μια τρίτη δημοσκόπηση (της ALCO για το «Παρόν»), το 59% εκτιμά ότι τυχόν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν θα δυσκολέψει τη Ν.Δ. να κερδίσει τις εκλογές. Οταν τίθεται το ερώτημα «με ποιον αρχηγό έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ», το 46,1% απαντά με τον Κ. Σημίτη και το 37,2% με τον Γ. Παπανδρέου. Πολύ μεγαλύτερη είναι υπεροχή του Κ. Σημίτη (59,6%) έναντι του Γ. Παπανδρέου (34,4%) στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. σε ποσοστό 47,6% θεωρούν ότι με τον Γ. Παπανδρέου αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης. Το 30,7% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί ότι με τον Κ. Σημίτη επικεφαλής έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει το ΠΑΣΟΚ.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/12/2003

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επόμενη υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ δεν θα είναι μόνη της η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά θα έχει αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προσέγγιση του Ευάγγελου Βενιζέλου ετοιμάζουν υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί συνάντηση και συζήτηση για το θέμα μόνο με τον Κώστα Καραμανλή. Και όλα αυτά αφού πεισθεί για το άσχημο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και πριν τις 11 Νοεμβρίου.

Κάτι σαν επανάληψη της αποστασίας.

Ανώνυμος είπε...

Ase megale oti kai na kaneis to pexnidi gia ton venizelo
xathike
o boundalas giorgakhs me thn kolostratigikh tou pou mas efere
olous edo pera apofasise me thn kinhsh tou stous voyleutes na "aytopirovolitrhei"
lete???
toso astoxh htan h kinish tou giorgaki
na metaferei diladi th sizhthsh se thema hthikhs
pou apo tote o venizelos den borei na dei to fos tou
stis dhmoskopiseis

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω φίλε...είδα το μπλοκ σου και θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα.

Εσείς οι πασόκοι που στηρίζετε βενιζέλο και δεν έχετε συμφέροντα από πίσω είστε σε λάθος κόμμα, και θα το καταλάβεις με το καιρό. Τι θέλω να πω;

Φίλε κάθε λογικός άνθρωπος αυτόν τον ανεκδιήγητο τον Γιωργάκη δεν θα τον ήθελε ως επικεφαλή του κόμματος που ψηφίζει. Ο άνθρωπος είναι ανίκανος και δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Μήπως θυμάσε τις δηλώσεις του για τον κάθε χασισοπότη να έχει στο σπίτι του μια γλάστρα με φούντα; Λέγονται αυτά σε μια κοινωνία που είναι φύσεως συντηρητική σε κοινωνικά θέματα; Για να μη σου πω ότι είναι και απίστευτα επικίνδυνος. Εαν ποτέ βγει πρωθυπουργός θα επαναφέρει το σχέδιον α(υ)νάν.
Λένε να αλλάξει το κόμμα...μα τι να αλλάξει μωρέ ο μπαστουρμάς; Ξέρει και τι είναι ο ίδιος για να κάνει αλλαγές; Στα εθνικά θέματα ειναι συνειδητός μειοδότης, στα οικονομικά είναι νεοφιλελευθερος και προσπαθεί να το κρύψει με αριστερή ρητορία. Αλλα ντ'αλλων

Αλλά φίλε βλέπεις πως παρόλα αυτά τον γουστάρουνε οι πασοκοι τρελλά! Γουστάρει ο μέσος πασόκος να του λένε ότι είναι αριστερός και για αριστερές στροφές και συνεργασίες με το ΞΥΡΙΖΑ. Θέλει ωραία λόγια για να αυνανίζεται διανοητικά.


Σε παραξενεύει; Δε θα έπρεπε φιλε. Φοβάμαι πως δεν έχει πάρει χαμπάρι είναι ότι ο μέσος πασόκος ειναι διανοητικά ανάπηρος. Θέλει έναν ηλίθιο που να του θυμίζει ανδρέα και τίποτε άλλο. Ο Βενιζέλος ατύχησε φίλε διότι είναι σοβαρός πολιτικός σε ένα κόμμα που το ψηφίζουν ηλίθιοι...

Αυτά από έναν βαμμένο δεξιό.

Α να μη ξεχνίομαστε, εμάς μας συμφέρει να βγει ο George...καταλαβαίνεις γιατί νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

για τον βαμμενο δεξιο,φιλε αντε στη ΝΔ σου,μπαχαλο εισαστε και μιλατε?κουμπαροι,ομολογα,πακιστανοι,φωτιες,υποκλοπες,υποκοσμος,ποσα αλλα ακομα,αντε λοιπον στο καλο που θα μας πεις τι θα κανουμε εμεις.αντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

Βαμμένος δεξιός προς τον Ανώνυμο

μα εγώ δεν είρθα να σας πω τι να κάνετε. Διότι ξέρω πολύ καλά τι θα κάνετε:)(δες παρακάτω)
Είρθα απλά για να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Είπα πως αναγνωρίζω και σέβομαι τις σοβαρές φωνές μέσα στο πασόκ που στηρίζουν Βενιζέλο. Διότι μπορεί ο Βενιζέλος να είναι σε αντίπαλο κόμμα, αλλά τον αναγνωρίζω ως σοβαρό πολιτικό και αν ήμουν πασόκος αυτόν θα ψήφιζα. Διότι θα ήθελα το καλύτερο της παράταξης μου.

Βέβαια όπως είπα και πριν ο μέσος πασόκος είναι βλήμα, δώσε του αριστερολογία, δώσε του "αλλαγές", δώσε του γενικότερη αρλουμπολογία με λίγα λόγια δώσε του έναν νέο Ανδρέα και τσουπ τον κέρδισες. Για αυτό λοιπόν και θα ξαναβγάλετε GAP για αυτό και θα ξαναχάσετε στις επόμενες εκλογές και τότε ο GAP θα τα βρει πάλι σκούρα στην αρχή, αλλά δε θα παραιτηθεί! Διότι δεν τον αφήνει η μαμα του να πάει πουθενά πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Εν κατακλείδι αγαπητέ...Σπάω πλάκα εαν δεν το πήρες χαμπάρι:)