ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2007

Διαδοχή στο ΠΑΣΟΚΣτην διεύθυνση www.ethnos.gr/ekloges.asp?catid=12167 θα βρείτε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

1 σχόλιο:

ΜΕΛΟΣ Σ. Β είπε...

Σύντροφοι
Μετά την πνιγηρή ήττα της 16ης Σεπτέμβρη και στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ανοίξει στην βάση της πλατιάς μας δημοκρατικής παράταξης αισθάνομαι το χρέος να συμβάλλω και εγώ με απόψεις μου.
Παρακολουθώ με αγωνία τα γεγονότα από την νύχτα της 16ης Σεπτέμβρη και θλίβομαι γιατί ακούω πράγματα εξωφρενικά, θα απαντήσω σε κάποια από αυτά:
1. Ήταν άκομψος ο τρόπος που ανέλαβες την πρωτοβουλία για να δηλώσεις ότι είσαι « παρών»;
Μα έλεος, σε όλο τον κόσμο ο αρχηγός κόμματος που χάνει έστω μία φορά έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί, το οφείλει στον κόσμο του, σ’ αυτούς που στήριξαν τις ελπίδες τους στην παράταξη. Έστω, δεν έγινε ακριβώς έτσι, αλλά δήλωσε ότι θα «κινήσω άμεσα τις διαδικασίες και θα ζητήσω ανανέωση της εμπιστοσύνης» που είναι η δέσμευση; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η άμεση δήλωση των προθέσεων ήταν κάτι που ό κόσμος το ήθελε όχι για να εκτονώσει την απογοήτευσή του αλλά για να γνωρίζει τις προθέσεις αυτών που έχουν όραμα να ηγηθούν με δυναμική την πληγωμένη παράταξη και όχι αυτών που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα μετά από διεργασίες παρασκηνίου.
2. Γιατί το «άμεσα» έγινε μετά από 2 μήνες;
Το «άμεσα» ήταν μια ανακούφιση, αφού η βάση θέλει να δει το κίνημα δυναμικό στην βουλή απέναντι σε μια κυβέρνηση ισχνή, έτοιμη να ψηφίσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και όχι έχοντας απέναντι την αξιωματική αντιπολίτευση να στροβιλίζεται σε μια δίνη εσωστρέφειας και αλληλοσυγκρούσεων. Τι θα άλλαζε με την καθυστέρηση; Μια ώριμη σκέψη λένε κάποιοι, μα είναι λογική αυτή; H βάση ήξερε από την πρώτη μέρα τι ήθελε, κανείς δεν πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ θα νικούσε στις εκλογές, όλοι το ήξεραν μόνο η σημερινή του ηγεσία και οι «παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ» δεν το έβλεπαν. Ηταν πασιφανής η διάλυση του κομματικού μηχανισμού της βάσης. Ηθελαν χρόνο για να στήσουν εσωκομματικά παιχνίδια συσχετισμών και ίσως κάποιων έξωθεν συννενοήσεων, κύριοι έλεος, το ξανάπαμε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δικό σας, δεν είστε κληρονόμοι μιας περιουσίας, με τέτοιες σκέψεις θα βρείτε μπροστά σας όλο αυτό τον κόσμο που πραγματικά σας ανέχθηκε για το καλό της παράταξης.
3. Τι δείχνει η στάση των υποψηφίων μέχρι σήμερα;
Η πανικόβλητη πλευρά του Γ. Παπανδρέου με κινήσεις σπασμωδικές και ενίοτε εξωθεσμικές κατάφερε, αν μη τι άλλο, να αφνιδιάσει βουλευτές και μέλη, ενέργειες, που αν δεν υπήρχαν οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις ιστορικών στελεχών, τώρα θα μιλούσαμε για δύο ή περισσότερα «κομματάκια». Μα τέλος πάντων εμένα το μέλος την βάση δεν με ρωτάτε; Δεν υπήρχε πρόθεση διάσπασης αλλά απλά λόγος ένδειξης της εμπιστοσύνης διατείνονται, σύμφωνοι, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξέρει πως μπορεί να διατηρήσει την ενότητα της παράταξης και να εγγυάται την αυτονόητη τήρηση των καταστατικών διαδικασιών. Μήπως αυτή η στάση είναι μια ένδειξη του γιατί ηττήθηκε το κόμμα στις εκλογές;
Από την άλλη πλευρά είδαμε μια στάση θέσεων, σεβασμού των θεσμών και των οργάνων με χαμηλούς τόνους, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, και προσήλωσης στην βούληση της βάσης.

Λοιπόν για να δούμε την παράταξη πάλι δυνατή και νικηφόρα κοντά στον λαό:
Ας τελειώνει αυτή η διαδικασία των ατέλειωτων διαβουλεύσεων συζητήσεων και δηλώσεων και ας ζητήσουμε από την πλατιά βάση να αποφασίσει ποιόν θέλει για αρχηγό της, είναι ευκαιρία να εγγραφούν νέα μέλη και ψηφοφόροι και να ενεργοποιηθούν τα άξια παλαιά, επίσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αφουγκραστούμε τον κόσμο και να το λάβουμε υπ’ όψιν στην παραπέρα πορεία μας.
Ας επιλέξουμε επιτέλους ηγεσία με νικηφόρα προοπτική, αυτό θέλει ο κόσμος της παράταξης αυτό είναι το ζητούμενο, οι κουβέντες για ιδεολογικούς προσδιορισμούς και τα λοιπά πρέπει να γίνουν ουσιαστικά και όχι σαν πρόσχημα για να κερδίσουμε χρόνο. Είναι σίγουρο ότι τίποτα τέτοιο δεν θα γίνει μέχρι την εκλογή, το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης δίνεται από την βάση του είναι ο συγκερασμός των «Θέλω» του κόσμου του.
Ας επιλέξουμε επί τέλους εμείς τον αρχηγό μας με βάση αυτό που βλέπουμε και θέλουμε, αρχηγό βγαλμένο από τα σπλάχνα μας και όχι «κληρονομικώ δικαίω». Άλλωστε και ο ιδρυτής του κινήματος θα ήταν αντίθετος με κάτι τέτοιο.
Ας περιβάλλουμε την νέα ηγεσία του κόμματος όποια τελικά αν είναι αυτή με την πίστη στην νίκη και στις αξίες της μεγάλης λαϊκής βάσης του τόπου μας.