ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Αυτά στοίχισαν Γιώργο.......

Δηλώσεις ΓΑΠ στις 8/4/2004 για το σχέδιο ΑΝΑΝ
============================================
Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, συνεπής στις αρχές, στους αγώνες και στις παραδόσεις μας, λέει το "Ναι" στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων, το "Ναι" στην κοινή συμβίωση, το Ναι" στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει "Ναι" στη συνεργασία και "Όχι" στον διχασμό. Λέει "Ναι" στην προοπτική και "Όχι" στη στατικότητα.
Το NAI θα είναι μια γενναία ιστορική, πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος, προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αρχές και στο ευρωπαϊκό μέλλον, αυτοπεποίθησης και στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Αλλά και πίστης ότι η συμφιλίωση και η συνεργασία μπορούν να νικήσουν την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση.
Καλώ την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσουν και να συμφωνήσουν ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ανοίξει νέες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων, όπου η Κύπρος θα αποτελέσει παράδειγμα ειρήνης, παράδειγμα ασφάλειας, αγαστής συμβίωσης και πολυπολιτισμού. Όπου οι σχέσεις των μητέρων πατρίδων με την Κύπρο, θα σέβονται πια την ανεξαρτησία της, θα αποκλείουν κηδεμονίες, παρεμβάσεις ή επεμβάσεις.
===================================================================
Στην παρέμβασή του υπέρ του «όχι» στο σχέδιο Ανάν ο Κώστας Λαλιώτης - στον Σκάι - επισημαίνει ότι συνομίλησε με τον Κύπριο Πρόεδρο για να του εκφράσει «την εμπιστοσύνη, τη συμπαράσταση και τη συμπαράταξή» του. Και πρόσθεσε πως «το διάγγελμα του κ. Παπαδόπουλου με άγγιξε, με επηρέασε και με προσανατόλισε όπως και τη συντριπτική πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων που θέλουν να εκφράζονται, να αποφασίζουν ελεύθερα έξω και πέρα από τις κομματικές και παραταξιακές αναφορές του».
Συνεργάτης τού κ. K. Λαλιώτη σημείωνε χθες ότι ο πρώην υπουργός δεν προέβη στην κίνηση αυτή για να έρθει αντιμέτωπος με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά γιατί πίστευε πως σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή στο εθνικό θέμα έπρεπε να πάρει θέση με βάση τα δεδομένα αξιολογώντας χωρίς δογματισμούς και αφορισμούς. Άλλωστε, προσθέτει ο ίδιος συνεργάτης του κ. Λαλιώτη, «ο λόγος του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν νηφάλιος λόγος, με αξιοπρέπεια, με αξιοπιστία, με οξυδέρκεια και ιστορική προοπτική για την πολύπαθη Κύπρο».
Στο μεταξύ, δεκάδες προσωπικότητες - οι περισσότεροι πρώην υπουργοί, βουλευτές και μέλη της K.E. του ΠΑΣΟΚ, απόστρατοι στρατηγοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και πρώην βουλευτές του ΔΗΚΚΙ, στελέχη του Δημοκρατικού Κέντρου και βουλευτές της N.Δ. - σε επιστολή τους προς τον Κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο εξέφρασαν τη συμπαράσταση και τη συμπαράταξή τους.
Το κείμενο αυτό υπέγραψαν:
Αγαμπασιάν Σ., Αλευρομάγειρος Δ., Ανδρέου Στ., Αντωνίου Σούλα, Αντωνοπούλου Σοφία, Αξελός Λ., Απανωμεριτάκης N., Αποσκίτης Λ., Αποστολίδης Γρ., Αρσένης Γερ., Ασημακόπουλος Γ., Βαρδάνης M., Βασιλακάκης B., Βασιλακόπουλος Γ., Βασιλακόπουλος Κρ., Βασιλειάδης Δ., Βασιλικόπουλος Λ., Βερυβάκης Λ., Γαϊτανίδης Δ., Γαλατσέλης Παν., Γεώρμας K., Γιανναράς Χρ., Γιαννόπουλος Γ., Γκίβαλος M., Γούλας Στ., Γιώτας Στ., Δαμιανίδης Αλ., Δαμιανός Θ., Δασκαλάκης Γ., Δημόπουλος Δ., Δημοσθενόπουλος Δ., Δήμου Δ., Διόγος M., Δραμυτινός M., Ζαρκάδας Αλ., Ζαχόπουλος Θ., Ζουράρις K., Θανόγλου Μαρία, Θέος Δ., Θεοφίλου A., Κακκαράς A., Καπούτσης Χρ., Καραγιαννάκη Μαρία, Καραθανάσης T., Καραΐσκος K., Καραμπελιάς Γ., Κασόλας M., Κασσεσιάν I., Κατσανέβας Θ., Καψωμένος E., Κίττου Θέκλα, Κλάδης Π., Κόμπλας N., Κόρπας Π., Κοσμόπουλος Δ., Κουμέντος Γ., Κουρκουλάκου Λίλα, Κουτρούλης Σπ., Κουτσάφτης Γ., Κουτσογιάννης Γ., Κρητικός Π., Κρικέλλης T., Κωνσταντινίδης Δ., Λιακόπουλος Χρ., Μαγκάκης Γ.- Αλ., Μαρτίνη Μάρα, Μαρτίνος N., Μηλιαράκης M., Μοράρος K., Μόρτζος Γ., Μουζάκης M., Μουριανός B., Μπακιρτζής M., Μπερδεμέ Καίτη, Μπινιχάκης Θ., Μπουρατζή Άννα, Νεάρχου Π., Νικολαΐδης Θ., Ντρίνιας Θ., Οικονομίδης B., Παναγούλια Αθανασία, Πάνος Αρ., Παπαγιαννόπουλος Γ., Παπαδημητράκης Λ., Παπαδόπουλος Σπ., Παπαθεμελής Στ., Παπασπηλιοπούλου Δάφνη, Πετρόπουλος N., Ποντίκας M., Πορφύρης Δ., Πρασιανάκης Γ., Ρακκάς Γ., Ραυτόπουλος Γ., Ριζάς Λ., Ρόκκος Γ., Ρόκος Δ., Σακκάτος B., Σακκέτας Θ., Σαρρή Μαρίνα, Σαρρής N., Σταματοπούλου Χριστίνα, Σταφυλά Πηνελόπη, Στεφανίδης M., Στοϊλόπουλος B., Στοφορόπουλος Θ., Στρατινάκης K., Τερζής Αρ., Τζαβάρας Γ., Τζαβάρας N., Τζιούμπας Θ., Τουλάτου Δήμητρα, Τσέγκος Γ., Τσεκούρας E., Τσιρίμπας Σπ., Φέρρης K., Φίλιας B., Φραγκιαδάκη Μαρία, Φωτιάδης Π., Χαμπίμπης Θ., Χαριτόπουλος Δ., Χατζηαντωνίου Γ., Χατζηλαμπής X., Χατζηπαύλου Π. και X. Χούτας Θ..
Τέλος, η κίνηση «Έλληνες Σοσιαλιστές», την οποία απαρτίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Παντελή Οικονόμου, με επιστολή που θα στείλει σήμερα στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα επισημαίνει την «ιστορική και εθνική αναγκαιότητα» να ταχθεί το κόμμα υπέρ του «όχι».
===================================================================
Μάλλον όλοι αυτοί υπονόμευαν τον ΓΑΠ.Τότε όχι μόνο δεν μίλησε αλλά ποίησε την νήσσαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Είμαι ο μόνος αυτοδημιούργητος από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι από τζάκι, δεν έχω πλάτες και δεν παίζω με επιχειρηματικά συμφέρονται» - Β. Βενιζέλος.

«Βαγγέλης, το φτωχόπαιδο»: αυτό φαίνεται το τελευταίο επικοινωνιακό τέχνασμα του κ. Βενιζέλου, αυτή η νέα επινόηση των συμβούλων του, αφού είναι πλέον γεγονός ότι η εξόφθαλμη στήριξή του από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα έχει γίνει μπούμερανγκ.
Πέρα από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, όμως, υπάρχει η αλήθεια. Και είναι καλό να απαντήσει ο διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένα απλά ερωτήματα:
- Δεν είναι παντρεμένος με τη Λίλα Μπακατσέλου, θυγατέρα της πλουσιότερη -και γνωστών δεξιών φρονημάτων - οικογένειας της Βορείου Ελλάδας;
- Δεν ανήκει η οικογένεια Μπακατσέλου στα μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια της χώρας μας; Και δεν τον έχει υποστηρίξει οικονομικά στην πολιτική του διαδρομή;
- Δεν είναι ο αδελφός του πεθερού του ο επιχειρηματίας που λειτούργησε σαν ταμίας του Μητσοτάκη την εποχή της αποστασίας; Δεν έχει αυτό κάποια αμυδρή σχέση με την φιλική σε βαθμό παρεξηγήσιμο αντιμετώπιση της Ντόρας από τον κ. Βενιζέλο στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις ουκ ολίγες κοινές εμφανίσεις τους; Ή με τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις Μητσοτάκη κατά του Γιώργου Παπανδρέου;
- Δεν συμμετέχει η οικογένεια Μπακατσέλου με ποσοστό 33% στην εταιρεία ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, που εκδίδει την εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ; Δεν είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος (με 33% μέσω του ΔΟΛ) στην ίδια εταιρεία ο κ. Χρήστος Λαμπράκης; Δεν είναι αντιπρόεδρος στην ίδια εταιρεία (με συμμετοχή επίσης σε ποσοστό 33%, μέσω της Πήγασος) ο κ. Γιώργος Μπόμπολας; Και αν όλα αυτά δεν αποτελούν συνδετικό κρίκο του κ. Βενιζέλου με τα ισχυρότερα εκδοτικά συμφέροντα της χώρας, τότε τι ακριβώς είναι;
- Δεν διαθέτει ο αδελφός της γυναίκας του κ. Βενιζέλου ένα από τα μεγαλύτερα κότερα των Βαλκανίων; Δεν περνά στο κότερο αυτό ένα μεγάλο μέρος των θερινών του διακοπών το «φτωχόπαιδο»;
Αυτά για τον «αυτοδημιούργητο» κ. Βενιζέλο προς το παρόν. Όσο για το αν έχει λάβει ως υπουργός από διάφορα πόστα αποφάσεις που σκανδαλωδώς ευνόησαν επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, αυτό είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη (δυστυχώς για τον ίδιο…) συζήτηση.