ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007

ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΗ σύνθεση του παρόντος διοικητικού συμβουλίου είναι η εξής:Πρόεδρος: Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.Αντιπρόεδρος A: Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.Αντιπρόεδρος B: Αλέξανδρος Φίλων, Πρέσβης / Διευθυντής, Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού (ΚΑΣ), Υπουργείο Εξωτερικών.Γενικός Γραμματέας: Αλέξης Παπαχελάς, Δημοσιογράφος, MEGA Channel - TO BHMA.Ταμίας: Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Τ.Ε. Α.Ε., Αθήνα.


Μέλη :-Γιώργος Δαυίδ, Πρόεδρος, Δ.Σ. Coca Cola 3Ε, Αθήνα.-Αθηνά Δεσύπρη, Σύμβουλος Διοίκησης, EFG Eurobank, Αθήνα.-Μίνως Ζομπανάκης, Πρόεδρος, GISE A.G., Αθήνα.-Παναγιώτης K. Ιωακειμίδης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
-Θεόδωρος Κουλουμπής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.-Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών.-Μανούσος Παραγιουδάκης, Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Αρχηγός Γενικού -Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.-Ελένη Παπακωσταντίνου, Νομικός σύμβουλος.Επίσης, ο ιδρυτής καθηγητής Θεόδωρος Κουλουμπής κατέχει και διοικητική θέση, του Γενικού Διευθυντούκαι ο Θάνος Ντόκος του Διευθυντή Ερευνών.===================================================================Ας δούμε λίγο τι συνδέει τους περισότερους.


Σχεδόν όλοι τους είναι μέλη της περιβόητης Λέσχης Bilderberg.
Λουκάς Τσούκαλης,συμμετείχε το 1991 και το 2003.


Θάνος Βερέμης,συμμετείχε το 1992 και το 1999.


Αλέξης Παπαχελάς,συμμετείχε το 2002.


Γιώργος Δαυϊδ,συμμετέχει αννελιπώς από το 1996.


Θεόδωρος Κουλουμπής, συμμετείχε το 1995.


Μίνως Ζομπανάκης,συμμετείχε το 1991.
Οσο για τους υπόλοιπους.
Ο Αλέξανδρος Φίλων έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Σημίτη.


Ο Παναγής Βουρλούμης είναι ο προεδρος του ΟΤΕ.


Η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι νομική σύμβουλος των εταιριών TOYOTA HELLAS,PHILIP MORRIS/ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ,SWAROWSKI,AMADEUS,και είναι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του HARVARD.


O Mανούσος Παραγιουδάκης ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ επί Σημίτη,ο οποίος έχει αντικατασταθεί στο ΔΣ από τον Γεώργιο Αντωνετσή,πρώην αρχηγό ΓΕΑ επί Σημίτη.


==================================================================


Ποιός είναι ο ρόλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.


Ένα από αυτά τα ιδρύματα που συστηματικά προωθεί τη «συμφιλιωτική» ως προς τους Τούρκους, και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα κελεύσματα της αμερικανικής αυτοκρατορίας πολιτική σε ό,τι αφορά τα μείζονα εξωτερικά θέματα, την Κύπρο, την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., το μέλλον των Βαλκανίων, αλλά και τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της Ε.Ε. καθώς και τον περιώνυμο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, είναι και το ΕΛΙΑΜΕΠ.


Το ΕΛΙΑΜΕΠ άρχισε να λειτουργεί στα μέσα του 1980. Επίσημη θεσμική έκφραση, ως ένα ανεξάρτητο μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα με εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα, πήρε στα 1988 με την ονομασία Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Μέχρι τότε, το ίδρυμα λειτουργούσε άτυπα, στα πλαίσια ανεπίσημων συναντήσεων πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, διπλωματών και δημοσιογράφων που συζητούσαν σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ιστορικό στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ήδη από την περίοδο όπου το ίδρυμα λειτουργούσε άτυπα, ως χώρος διαλόγου, τα «δι-ατλαντικά θέματα» βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων. Αντικείμενο των ερευνών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδρύματος είναι οι «εξελίξεις στις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας, στους τομείς της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των διατλαντικών σχέσεων που ενδιέφεραν άμεσα την Ελλάδα».


Το 1993, το ίδρυμα αλλάζει την ονομασία του σε Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Η αλλαγή αυτή, όπως αναφέρεται στο σύντομο ιστορικό της ιστοσελίδας του τμήματος, πραγματοποιήθηκε για να αποτυπώσει τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του ιδρύματος με διάφορα ερευνητικά προγράμματα τα οποία: «συνέβαλαν στην εδραίωση των δημοκρατιών της Ανατολικής, Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη δημιουργία κοινωνίας των πολιτών, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σε θέματα κοινωνικοπολιτικά, ασφάλειας και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»


===================================================================


Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ,διατείνονται ότι δίνουν υποτροφίες που έχουν στόχο την δημιουργία ενός δικτύου νέων Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών.Επίσης χορηγεί πάνω από 100 υποτροφίες κάθε χρόνο σε νέους δημοσιογράφους, εκπροσώπους του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου και μη κυβερνητικών οργανισμών που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς θεσμούς και κοινωνίες καθώς και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι υπότροφοι έχουν συναντήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.


=============================================================
Κι εδώ κάποια άρθρα των μελών του.


===================================================================


Εδώ ψαρεύουν υποψήφιους από Γερμανικό Πανεπιστήμιο


=============================================================
Κι εδώ το αδελφάκι του ΕΛΙΑΜΕΠ,το ΕΚΕΜ.Θα βρείτε ενδιαφέροντα ονόματα να συμμετέχουν στα ΔΣ από το 1988 έως σήμερα.
==================================================================== Μια αναλυτική ματιά στα άδυτα της Ελληνικής Νέας Τάξης

http://theamapati.wordpress.com/2006/12/29/281206/

==============================================================


Αυτοί και όχι μόνο είναι οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης στην Ελλάδα.Υμνητές του Αγγλοσαξονικού τρόπου ζωής.Διαμορφωτές της κοινής γνώμης.Στρατιωτικοί,ιστορικοί,καθηγητές.Αυτοί και όχι μόνο προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ελέγξουν τις εξελίξειςστα πολιτικά πράγματα.Προσπαθούν λυσσαλέα να επιβάλουν τους εκλεκτούς τους παντού.Σε ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,Συνασπισμό.Προσπαθούν να κατευθύνουν τις εξελίξεις,όχι με γνώμωνα τα συμφέροντα τηςχώρας μας,αλλά βάσει των συμφερόντων του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίουκαι των υπερατλαντικών αφεντικών τους.


ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ????????????Δεν υπάρχουν σχόλια: