ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Περαστικά σας!!!

Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ εντάχθηκε τελικά στους «σχεδιασμούς» της κυβέρνησης, καθώς κρίθηκε ως το μοναδικό φορολογικό μέτρο γρήγορης και σίγουρης απόδοσης στον Προϋπολογισμό.
Αυτά που εξετάζονται πλέον είναι ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου, χωρίς να αποκλείονται σύντομα «εκπλήξεις», και το μέγεθος της αύξησης.
Είναι πολύ πιθανό οι συντελεστές του ΦΠΑ να αυξηθούν τελικά κατά 1 ποσοστιαία μονάδα -αν και υπάρχουν εισηγήσεις για αύξηση που θα φτάσει τις 2 π.μ.-, ώστε ναι μεν να αντληθούν σημαντικά έσοδα που θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες στην αγορά και κατ’ επέκταση στο ρυθμό ανάπτυξης.
Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ, αρνούμενος ωστόσο ότι έχει συμφωνήσει μυστικά για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο κ. Χ. Αλμούνια.
Ο κ. Αλογοσκούφης, έπειτα από σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον υπ. Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και δεν υπάρχει και τίποτα νεότερο αναφορικά με τη φορολογική πολιτική».
Ελεύθερος τύπος 16/10/2007
===================================
Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι στον σχεδιασμό μας.
Κ.Καραμανλής 9/9/2007
Περαστικά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: