ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Κι άλλες αποκαλύψεις για τους...πάτρωνες του Γιώργου





















ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ

Σοβαρά πολιτικά ζητήματα που θα προκαλέσουν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις θέτουν οι αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο του πρώην πολιτικού συμβούλου της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα Τζον Μπρέιντι Κίσλινγκ «Μαθήματα Διπλωματίας», που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις «Λιβάνη».

Ο κ. Κίσλινγκ, ο οποίος παραιτήθηκε από την αμερικανική διπλωματική υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2003, διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στο Ιράκ, εξιστορεί τις επαφές του με την τότε ελληνική κυβέρνηση, το παρασκήνιο της διαδοχής του Κ. Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ και τον ρόλο της πρεσβείας, τον ρόλο δημοσιογράφων, Ελληνίδας επιχειρηματία για την ενοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της «17Ν» και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα.
Στις 10 Οκτωβρίου 2002, ο κ. Κίσλινγκ, συνοδεύοντας τον πρέσβη του, μεταβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών για συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, με στόχο να τον πείσουν για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, καθώς από την 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ. Ο κ. Κίσλινγκ ομολογεί ότι στον σφραγισμένο φάκελο που κρατούσε υπήρχαν έγγραφα αδιαβάθμητα από την ιστοσελίδα της CΙΑ.
«...Ο πρέσβης μού έκλεισε το μάτι, καθώς μου υπενθύμισε να μην αναφέρω ότι η έκθεση της CIA δεν ήταν απόρρητη. Γύρισα αλλού τα μάτια. Ο Παπανδρέου ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης, αλλά δεν μπορούσαμε να τον κοροϊδεύουμε επί πολύ...», περιγράφει για τη συνάντηση ο κ. Κίσλινγκ.
Ο κ. Κίσλινγκ μέμφεται τον εαυτό του για συνομιλία που είχε με Ελληνα δημοσιογράφο, ο οποίος εμφάνισε τη συζήτηση ως ανάλυση με πηγές από την Ουάσιγκτον σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ:
«Οι υποτιθέμενες απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν η πρόφαση για μια εκδοτική παρέμβαση υπέρ της μιας πλευράς στον αγώνα διαδοχής που σιγόβραζε στο ΠΑΣΟΚ. Ετσι εμφανίστηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σαν να είχε καταλήξει μαζί με πολλούς άλλους στο ΠΑΣΟΚ ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ήταν «καμένος» και ότι έπρεπε να αρχίσει να εκτιμά ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στην πολιτική των ΗΠΑ, εάν το ΠΑΣΟΚ τον απομάκρυνε.
Ο Σημίτης ήταν όντως «καμένος», αν και θα χρειαζόταν άλλος ενάμιση χρόνος για να αποδειχθεί αυτό. Αυτός που τον αντικατέστησε ήταν ο Γ. Παπανδρέου, κάτι που ανέμεναν οι ΗΠΑ. Αλλά η είδηση που έφτασε στον πρέσβη από ψηλά ιστάμενο βοηθό του πρωθυπουργού ήταν πως ο πρωθυπουργός δεν εκτιμούσε το ότι η Ουάσιγκτον εξέφραζε στα ΜΜΕ δυσοίωνες απόψεις για το πολιτικό μέλλον του».


Aπό την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ,26/1Ο/2007 www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

spyrosmicha είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑ 13000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!!
ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ!!ΓΑΠ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.
Ποιον προτιμάτε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ;
Τον Γιώργο Παπανδρέου. 5030
39,04%
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 5425
42,11%
Τον Κώστα Σκανδαλίδη. 1131
8,78%
Κανέναν από τους τρεις. 1148
8,91%
Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ. 150
1,16%
Σύνολο: 12884