ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Οι... ανακαλύψεις του ΓΑΠ και οι φίλοι του Σημίτη

Θάλεια Δραγώνα ονομάζεται η νέα ανακάλυψη του ΓΑΠ,από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Η Κυρία Δραγώνα,καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας και πρόεδρος στο τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο ΓΑΠ έκρινε ότι δεν υπήρχε θέση για τον Κώστα Λαλιώτη,αλλά βόλεψε την κυρία Δραγώνα που έχει ως μοναδικό προσόν,πως είναι σύζυγος του καθηγητή Νίκου Μουζέλη,στενού φίλου του Κώστα Σημίτη,ομότιμου καθηγητή του LSE,και προέδρου της ΜΚΟ "Ενωση πολιτών για την παρέμβαση".

Ως εδώ όλα καλά.Ο ΓΑΠ ανταπόδωσε στον Σημίτη με το παραπάνω,βάζοντας στο Επικρατείας εκτός από την Δραγώνα και τον συνταγματολόγο φίλο του Γ.Παπαδημητρίου και θερμό υποστηρικτή των ΜΚΟ,της "κοινωνίας των πολιτών" και της "συμμετοχικής δημοκρατίας".

Το πρόβλημα έγκειται στις θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει η Κυρία Δραγώνα η οποία πέρα από όλα τ'άλλα ειδικεύεται σε θέματα εθνοκεντρισμού,ρατσισμού και ένταξης των μειονοτήτων.Κατά σύμπτωση αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αδυναμίες του ΓΑΠ.

"Τι είν'η πατρίδα μας"

Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».
Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!
Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες! Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!


Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96). Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.
===================================================================
Υπάρχει βέβαια ακόμα ένα πρόβλημα με την κατά τ'άλλα προοδευτική Κυρία Δραγώνα.
Σύμφωνα με καταγγελία που είχε κάνει η εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ",η εν λόγω κυρία κατάφερε να αναγνωρίσει από το ΔΙΚΑΤΣΑ,διδακτορικό τίτλο σπουδών,χωρίς όμως να κατέχει τον βασικό τίτλο σπουδών.Το μόνο που διαθέτει είναι πτυχίο του Deree,το οποίο φυσικά δεν αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Κράτος.Δείτε εδώ την καταγγελία.

http://paron.gr/v3/new.php?id=16823&colid=37&catid=33&dt=2007-06-17&search=%C4%F1%E1%E3%FE%ED%E1
===================================================================
Η Κυρία Δραγώνα εξέδωσε πρόσφατα ένα ακόμα βιβλίο που λέγεται "Ελλάδα και Τουρκία πέρα από στερεότυπα και φοβίες".

Παρακάτω θα διαβάσετε άρθρο του Θανάση Βασιλείου-μέλους της ΜΚΟ "Παρέμβασης"- στην Καθημερινή,για το βιβλίο της συζύγου του προέδρου της ΜΚΟ "Παρέμβασης".
Δηλαδή όπως καταλαβαίνετε "Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει".


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_182736_28/10/2006_202950
===================================================================

ΑΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ,ΚΟΝΟΜΑΜΕ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΠΛΕΥΡΕΣ
ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΒΑΘΕΙΑ.

ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.

ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ:"Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: