ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Απρέπεια Γιώργου κατά Σημίτη

Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου στη δευτερολογία του, χθες βράδυ στη Βουλή, απέφυγε να αναφερθεί -κάτι που έχει κάνει άλλες φορές- στη συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
Ο κ. Παπανδρέου ονομάτισε τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Κ. Παπούλια, Θ. Πάγκαλο, τον αείμνηστο Γ. Κρανιδιώτη αλλά και τον εαυτό του, οι οποίοι, όπως είπε, «δουλέψαμε με σχέδιο και προοπτική και πετύχαμε την ένταξη της Κύπρου χωρίς να... ανοίξει μύτη» μην κάνοντας αναφορά στη συμβολή του Κ. Σημίτη στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, συμβολή που όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αναγνωρίζουν.
Στο τέλος της ομιλίας του, όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ όρθιοι να τον χειροκροτούν -συμπεριλαμβανομένου και του Ευ. Βενιζέλου- πλην του Κ. Σημίτη. Κατά την έξοδό του μάλιστα από την αίθουσα της Ολομέλειας, ο κ. Σημίτης όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός είπε: «Αυτή ήταν προσωπική άποψη του Γ. Παπανδρέου. Ουδέν σχόλιο».
Η στάση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Κ. Σημίτη, όπως έλεγαν στις πρώτες τους εκτιμήσεις βουλευτές του κόμματος, μόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη στάση που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τετάρτη.
Πάντως βουλευτές που βρίσκονται δίπλα στον Γ. Παπανδρέου έλεγαν ότι δεν έγινε καμία παράλειψη, απλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρθηκε σε πρώην πρωθυπουργούς, αλλά μόνο σε πρώην υπουργούς Εξωτερικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλιστές αντάμα με εβραίους του κωλου Πασοκοι σοσιαλιστές