ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Και αυτά στοίχισαν....Γιώργο


Έκπληξη και αμηχανία από στελέχη του ΠAΣΟK

Αιφνιδιασμός, προβληματισμός και αμηχανία ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την ανακοίνωση της ευρωλίστας, καθώς οι περισσότεροι ανέμεναν ότι του ψηφοδελτίου θα ηγείτο κάποιο γνωστό στέλεχος του κόμματος.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, φέρουν τον κ. Παπανδρέου να έχει απορρίψει από πολύ νωρίς εισηγήσεις για «σύνθεση» μεταξύ παλαιών και προβεβλημένων στελεχών, με νέους στην ηλικία και στο ΠΑΣΟΚ. Το επικρατέστερο μάλιστα σενάριο που «έπαιζε» έως προχθές, ήταν η ανάθεση στον καθηγητή Δημ. Τσάτσο της θέσης τού επικεφαλής και από εκεί και κάτω να τοποθετηθούν οι νέοι. Το σενάριο κατέληξε όταν ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ. Τσάτσο χθες το πρωί, για να του ανακοινώσει ότι «λυπάται, αλλά η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου που θέλει να παρουσιάσει δεν μπορεί να τον συμπεριλάβει».
Στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Παπανδρέου ανέφεραν επίσης ότι «μόνο από αυτή την εξέλιξη μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ουδέποτε ο πρόεδρος αντιμετώπισε το ενδεχόμενο να βάλει επικεφαλής τον Άκη Τσοχατζόπουλο».
Επικριτικά σχόλια
H ανακοίνωση των ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου στο Ζάππειο (με τον κ. Παπανδρέου να τα ανακοινώνει ένα ένα, και στη συνέχεια να καλεί κοντά του και να ασπάζεται τον κάθε υποψήφιο, ο οποίος έπαιρνε κι ένα τριαντάφυλλο), προκάλεσε δυσφορία στο λεγόμενο ιστορικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο φρόντισε με δηλητηριώδη σχόλια να δημοσιοποιήσει αυτή τη δυσφορία. Χαρακτηριστικά, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και εξέφρασε φόβους ότι «διακυβεύεται το εύρος, η συνοχή και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης».
Τα περισσότερα σχόλια που διατυπώνονταν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Παπανδρέου, αφορούσαν την προώθηση, και μάλιστα στη δεύτερη θέση, του προσωπικού του φίλου και συνεργάτη του στο υπουργείο Εξωτερικών κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, λόγω της μικρής κομματικής προϊστορίας του - ενώ «απέναντί» του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ήταν γνωστό ότι θα βρισκόταν ο A. Σαμαράς. Και ακόμη, για την προώθηση της πρώην γενικής γραμματέως του υπουργείου Γεωργίας κ. Κατ. Μπατζέλη (στην 5η θέση). Αντιθέτως, όλοι θεώρησαν απολύτως φυσιολογική την τοποθέτηση του Παν. Μπεγλίτη, πρώην εκπροσώπου Τύπου του κ. Παπανδρέου (στην 6η θέση παρ' όλα αυτά), όπως και της με μακρά πείρα στις Βρυξέλλες κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (3η στο ψηφοδέλτιο).
============================================================
Ποιός είπε ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου Γιώργο?Ο Παναγιωτακόπουλος?
Αυτός δεν ήταν υπονομευτής?

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Είμαι ο μόνος αυτοδημιούργητος από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι από τζάκι, δεν έχω πλάτες και δεν παίζω με επιχειρηματικά συμφέρονται» - Β. Βενιζέλος.

«Βαγγέλης, το φτωχόπαιδο»: αυτό φαίνεται το τελευταίο επικοινωνιακό τέχνασμα του κ. Βενιζέλου, αυτή η νέα επινόηση των συμβούλων του, αφού είναι πλέον γεγονός ότι η εξόφθαλμη στήριξή του από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα έχει γίνει μπούμερανγκ.
Πέρα από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, όμως, υπάρχει η αλήθεια. Και είναι καλό να απαντήσει ο διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένα απλά ερωτήματα:
- Δεν είναι παντρεμένος με τη Λίλα Μπακατσέλου, θυγατέρα της πλουσιότερη -και γνωστών δεξιών φρονημάτων - οικογένειας της Βορείου Ελλάδας;
- Δεν ανήκει η οικογένεια Μπακατσέλου στα μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια της χώρας μας; Και δεν τον έχει υποστηρίξει οικονομικά στην πολιτική του διαδρομή;
- Δεν είναι ο αδελφός του πεθερού του ο επιχειρηματίας που λειτούργησε σαν ταμίας του Μητσοτάκη την εποχή της αποστασίας; Δεν έχει αυτό κάποια αμυδρή σχέση με την φιλική σε βαθμό παρεξηγήσιμο αντιμετώπιση της Ντόρας από τον κ. Βενιζέλο στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις ουκ ολίγες κοινές εμφανίσεις τους; Ή με τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις Μητσοτάκη κατά του Γιώργου Παπανδρέου;
- Δεν συμμετέχει η οικογένεια Μπακατσέλου με ποσοστό 33% στην εταιρεία ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, που εκδίδει την εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ; Δεν είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος (με 33% μέσω του ΔΟΛ) στην ίδια εταιρεία ο κ. Χρήστος Λαμπράκης; Δεν είναι αντιπρόεδρος στην ίδια εταιρεία (με συμμετοχή επίσης σε ποσοστό 33%, μέσω της Πήγασος) ο κ. Γιώργος Μπόμπολας; Και αν όλα αυτά δεν αποτελούν συνδετικό κρίκο του κ. Βενιζέλου με τα ισχυρότερα εκδοτικά συμφέροντα της χώρας, τότε τι ακριβώς είναι;
- Δεν διαθέτει ο αδελφός της γυναίκας του κ. Βενιζέλου ένα από τα μεγαλύτερα κότερα των Βαλκανίων; Δεν περνά στο κότερο αυτό ένα μεγάλο μέρος των θερινών του διακοπών το «φτωχόπαιδο»;
Αυτά για τον «αυτοδημιούργητο» κ. Βενιζέλο προς το παρόν. Όσο για το αν έχει λάβει ως υπουργός από διάφορα πόστα αποφάσεις που σκανδαλωδώς ευνόησαν επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, αυτό είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη (δυστυχώς για τον ίδιο…) συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι
Την ημέρα που ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μας , ήμουν στο γραφείο ενός υποψηφίου βουλευτού του Πασοκ στην επαρχία . Όταν ακούσαμε τα ονόματα παγώσαμε . Όλοι συμφωνήσαμε ότι αυτή η λίστα σημαίνει ότι ο Πρόεδρός μας έχει προεξοφλήσει την ήττα και ετοιμάζει την διαχείριση της επόμενης ημέρας εναντίον των όποιων δελφίνων .
Δυστυχώς ,με μεγάλη μου λύπη το λέω , επαληθευτήκαμε .
H προσπάθεια είχε αρχίσει από πριν τις εκλογές για να μην γίνει ‘’άλωση’’ του Παπανδρεικού Κάστρου , όπως λέει και ο αγαπητός μας Γιώργος Κατσιφάρας.

Αυτά τα κουραφέξαλα ότι ήθελε ο Γ.Α.Π. χρόνο μέχρι την 11.Δεεμβρίου για να κάνει πολιτική συζήτηση κανένας δεν τα πίστεψε . Χρόνο για προεκλογική εκστρατεία εναντίον του … Σημίτη ήθελε .
Αν του έκαναν το χατίρι και ‘’τσίμπαγαν’’ στην Κ.Ο. , δεν θα πήγαινε καθόλου στις εκλογές της 11.11.07 .
Θα μας έλεγε ότι οι εκλογές … έγιναν .
Το ύφος του εκείνη την ημέρα θα μου μείνει αξέχαστο .
Δεν ήταν το ύφος του καλού παιδιού της διπλανής πόρτας που νομίζαμε ότι είναι .
Ήταν το ύφος του κακομαθημένου πλουσιόπαιδου που πάνε να του πάρουν ένα παιχνίδι που το νομίζει ολοδικό του .

Ανώνυμος είπε...

η καταστροφική εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκιάζει το πραγματικό πρόβλημα του τόπου, που είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ κακή κυβέρνηση. Διότι στο κάτω κάτω μια ανυπόληπτη, διαλυμένη ή χαώδης αντιπολίτευση κάνει πρωτίστως κακό στον εαυτό της. Αλλά μια κακή κυβέρνηση κάνει κυρίως κακό στον τόπο.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

auto to blog prepei na to grafei o idios ovenizelos prosopika!
aloiws den e3igite i empatheia i rixotita i mpourdologia kai o rythmos poluvolou!!!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ποτέ δεν έκρυψε της αρχηγικές του τάσεις.
Το βράδυ των εκλογών του 2000 και όταν τα exit polls έδιναν, λανθασμένα, κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία, είχε βιαστεί να κάνει επίθεση κατά του Κώστα Σημίτη θέτοντας θέμα αρχηγίας. Τα επίσημα όμως αποτελέσματα των εκλογών ανέτρεψαν το σκηνικό και ο Βενιζέλος πλήρωσε, πολιτικά, την βιασύνη του να ανακοινώσει, το πόσο πολύ ήθελε να πάρει τα σκήπτρα.
Επειδή, όμως, "όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι", προχθές περίμενε τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου. Όταν αυτά άγγιξαν το 25% των συνολικών, σαν έτοιμος να το πράξει από καιρό, δήλωσε τον διακαή του πόθο για την καρέκλα του αρχηγού.
Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί βιάστηκε τόσο. Πολλοί, πάντως, είναι αυτοί που λένε, ότι την δήλωση του, την είχε ετοιμάσει εδώ και κάτι μήνες και ότι το σενάριο της ήττας τον βόλευε αφάνταστα.
Όπως και να 'χει το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα κληθεί να επιλέξει πρόεδρο.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι δεινότερος ρήτορας από τον Γιώργο Παπανδρέου με μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα. Εν έτη 2007, όμως δεν ξέρω αν αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένας ακόμα καλός δημαγωγός.
Από την άλλη ο σημερινός πρόεδρος προτάσσει τις προοδευτικές του ιδέες και το αξιόλογο πρόγραμμα διακυβέρνησης, που έφερε παντού την προσωπική του σφραγίδα. Το πρόβλημα όμως, εστιάζεται, ότι παραείναι σύγχρονο για να μπορέσουν να το στηρίξουν τα "απαρχαιωμένα" στελέχη της ηγετικής ομάδας.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ότι πάνω απ' όλα θα κληθούν να επιλέξουν πολιτική γραμμή. Θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο, αν απλά θέλουν ένα νέο πρόεδρο με την υπάρχουσα ηγετική ομάδα και νοοτροπία, να παραμένει αναλλοίωτη ή τον σημερινό τους πρόεδρο πλαισιωμένο από φρέσκα πρόσωπα και νέες αντιλήψεις που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τις ιδέες του.
Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει αν, τελικά, εκλέξουν τον Βενιζέλο πρόεδρο, ίσως και να πάρουν τις επόμενες εκλογές. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι οτι το πραγματικό δίλημμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αυτή την ώρα, θα πρέπει να αφορά το, εάν θέλουν απλά να κυβερνήσουν ξανά ή αν θέλουν να κυβερνήσουν σωστά...

Ανώνυμος είπε...

Οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, σφυρηλατημένη μέσα σε κρίσεις και αναμετρήσεις, δεν κινδυνεύει από τις «μάχες» των ημερών. Ορισμένοι, μάλιστα, υποβαθμίζοντας όσα ελάχιστα συντροφικά διατυπώνονται δημοσίως, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ «θα βγει δυναμωμένο» μέσα από αυτή την αδελφοκτόνο διαδικασία και θα ανακτήσει, την επομένη της εκλογής, τη σύμπνοια και τη συνοχή του.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Θα μπουν, όντως, οι λόγχες στα θηκάρια ή θα επιβεβαιωθούν όσοι προαναγγέλλουν εσωκομματικά δράματα; Θα παραμεριστούν οι προεκλογικές βεντέτες, θα κλείσουν τα ρήγματα, πολιτικά και ψυχικά, ή θα επαληθευθούν όσοι πιστεύουν ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ θα ζήσει την εμπειρία διαζυγίων και καρατομήσεων;

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, αυτός που θέλει ένα κόμμα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό και πλειοψηφικό, εύχεται, όποιος κι αν είναι ο νικητής, οι απειλές που εκστομίζονται να μείνουν στα λόγια. Η προοπτική, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ των αντιθέσεων να δώσει τη θέση του σε ένα κόμμα φοβικό, ερμητικά κλειστό, όπου το ένα στρατόπεδο θα καταδιώκει το άλλο, μπορεί να ευνοεί σχέδια επιβολής, συνιστά ωστόσο την ασφαλέστερη μέθοδο για να... γεράσουν τα στελέχη του με τον Καραμανλή στην εξουσία.

Ας υποθέσουμε ότι ο μεγάλος θεός της κεντροαριστεράς θα φωτίσει όλους αυτούς που εξεγείρονται για τη «βελούδινη», όπως τη χαρακτηρίζουν, μέχρι σήμερα διαχείριση των διαφωνούντων και ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην τροχιά της ενότητας, χωρίς αποκλεισμούς, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και ανθρωποθυσίες.

Αλλά και, πάλι, το κακό που έχει γίνει δεν θα είναι μικρό. Βυθισμένο το ΠΑΣΟΚ σε μια απίστευτης έντασης κρίση, ανακυκλώνει πάθη του παρελθόντος, ξύνει πληγές που έμοιαζαν να έχουν κλείσει, κυρίως, όμως, ακρωτηριάζει ένα κομμάτι της ιστορίας του...

Αλήθεια, καταλαβαίνουν όσοι πετροβολούν το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ με επιχειρήματα από την ατζέντα Καραμανλή τι υπηρεσία προσφέρουν, μακροπρόθεσμα, στη ΝΔ; Εχουν συνείδηση τι συνεπάγεται για τη 12η -κι όχι για την 11η- Νοεμβρίου η καραμέλα του «καθεστωτισμού», η έξαρση της ηθικολογίας και το κρεσέντο περί συμφερόντων, «διαπλοκής» και υπονομεύσεων;

Η αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ προφανώς και αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψή του. Η καταγραφή, ωστόσο, των λαθών και των επιτυχιών του, η πολιτική αφήγηση όλων όσα σημάδεψαν θετικά ή αρνητικά την πρόσφατη ιστορία του, δεν μπορεί να γίνει ούτε επιδερμικά, αλλά ούτε προσχηματικά, όπως από ορισμένες πλευρές επιχειρείται. Σε κάθε περίπτωση, μάλιστα, δεν μπορεί να γίνει με... δανεικά, με έννοιες, δηλαδή, εκ... μετεγγραφής, όπως αυτές που αντλούνται από το οπλοστάσιο της ΝΔ, γιατί, απλούστατα, θα τις βρουν μπροστά τους.